Egy évvel az eset után

2021.10.14. 14:31

Nem azért váltották le a csepregi alpolgármestert, mert sokat kérdezett

Leváltották és feljelentették a csepregi alpolgármestert, mert kíváncsi volt, hogyan költi a város az uniós százmilliókat – adta hírül az atlatszo. hu a Dénes József volt alpolgármester által kezdeményezett cikkében október 13-án, több mint egy évvel a leváltás után.

VN

Fotó: Cseh Gábor

Horváth Zoltán polgármester kérdésünkre elmondta, nem azért váltották le Dénes Józsefet, mert sokat kérdezett, hanem azért, mert nem lehet vele együtt dolgozni, és hátráltatja a városépítő munkát. A cikkben szó van a rágalmazás és becsületsértési ügyről is, amit az alpolgármester leváltása után kezdeményezett vele szemben Horváth Zoltán polgármester és dr. Balogh László jegyző az interneten nagy nyilvánosság előtt közzétett, álláspontjuk szerint személyiségi jogokat sértő bejegyzései miatt.

Az elsőfokú bíróság megállapította, hogy Dénes József formailag valóban megvalósította a becsületsértést, de a polgármester és a jegyző közszereplői minőségéből fakadóan magasabb tűréshatárral kell, hogy rendelkezzen ezen a téren. Ezért nem állapítottak meg jogsértést. A törvényszék az elsőfokú bíróság döntését helybenhagyta. Az atlatszo.hu a cikkét másnap, október 14-én délután angol nyelven is megjelentette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában