Frissen Vasból

2021.10.22. 07:00

Nem vesznek részt a szombathelyi ünnepségen az egykori ’56-osok

Nem vesznek részt az egykori ’56-osok a városi ünnepségen, miután annak egyik szónoka Mécs Imre lesz.

VN

Szentendre, 2019. október 23. Színészek elevenítik fel a forradalom falusi eseményeit és az azt megelőző időszakot a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban 2019. október 23-án, az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján. MTI/Mohai Balázs

Fotó: Mohai Balázs

Ma helyezik el koszorújukat és hajtanak fejet az ’56-osok terén az egykori ’56-osok – tudta meg lapunk. Megkeresésünkre Fehér Tibor, az ’56-os Szövetség szombathelyi szervezetének elnöke megerősítette: nem vesznek részt a szombati ünnepségen. Ismeretes, korábban mindig az ’56-os Szövetség Vas megyei szervezetének elnöke mondta az ünnepi beszédet itt.

Lechner Ferenc sajnos tavaly év végén elhunyt. Mindazok, akik aktívan részt vettek a 65 évvel ezelőtti forradalmi eseményekben, úgy gondolták, folytatják a hagyományt. Dr. Balázsy Péter megyei jegyzőt kérték fel, hogy beszédet mondjon a téren. Erről az önkormányzatot is tájékoztatták. Az ’56-os Szövetség tagjai végül a sajtóból értesültek: Mécs Imre mond beszédet az ’56-osok terén október 23-án.

– Békét szeretnénk, ezért jobbnak láttuk, ha nem veszünk részt a városi eseményen. Számunkra Mécs Imre személye elfogadhatatlan – mondta Fehér Tibor elnök.

A városi ünnepség szombaton 16 órakor a Jáki úti temetőben Welther Károly sírjának megkoszorúzásával kezdődik, majd felhúzzák az országzászlót a Március 15. téren. 17 órakor az ’56-osok terén folytatódik a program, 18 órakor pedig ünnepi közgyűlést tartanak a városházán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában