Frissen Vasból

2021.10.04. 13:00

Olyan munkagépeket árult a többszörösen visszaeső férfi, amik csak a képzeletében léteztek

A Sárvári Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat azzal a többszörös visszaeső férfival szemben, aki 2019 augusztusától 2020 májusáig terjedő időben 25 sértettnek okozott összesen 35 millió forintot meghaladó kárt.

vaol.hu

Felvonultak a munkagépek, a 800 milliós beruházás látványos szakaszába ért Fotó: HB

Fotó: Horváth Balázs

A vád szerint a vádlott egy internetes portálon adott fel hirdetéseket, melyekben kedvező áron eladásra kínált olyan termékeket – különféle munkagépeket (markolót, mezőgazdasági vontatót, rakodógépet, árokásó gépet) illetve térkövet -, melyekkel nem rendelkezett.

A vádlott a hirdetésekre jelentkező sértettekkel megállapodott a hirdetett termék eladásában. Miután a sértettek a megvásárolni kívánt termék vételárának előlegét a vádlott által nyitott különböző bankszámlákra elutalták, a vádlott a szerződést nem teljesítette. A vádlott a részére átutalt pénzt felvette, azt részben felélte, részben ismeretlen célra fordította.

A Sárvári Járási Ügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában