Közösség

2021.10.28. 07:00

Önkéntesek takarítottak a tisztább településért Bozzaiban

Az idén is csatlakozott a Bozzaiak Bozzaiért Egyesület az országos Te- Szedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióhoz. Szép számmal összegyűltek önkéntesek szombaton 10 órára meghirdetett közösségi programra a faluház elé.

Tóth Kata

A lelkes csapat a bezsákolt hulladékkal

Fotó: VN/BBE

Több mint húszan – sok fiatal, gyerekes családok – húztak kesztyűt és ragadtak zsákot, hogy a települést megtisztítsák. Két irányban indultak: a felnőttekből álló csoport a Fő utca végét és a Csordahajtónak nevezett részt tisztította meg, hiszen az elmúlt évek tapasztalatai alapján ott jellemzőbb az illegális hulladéklerakás. A gyerekek a Fő utca, Bárdos utca, Új utca felé és az Egresnek nevezett földút felé mentek, ahol kevesebb szemétre lehetett számítani. Az elhajított csikktől és cukrospapírtól a gumiabroncsig, autóalkatrészig sok mindent találtak.

Az utóbbit – Héra-Csizmadia Fanni legalábbis azt feltételezi – nem a falubeliek hagyták ott a kieső területen. A néhány zsáknyi összegyűjtött szemét elszállításáról a mozgalom szervezői gondoskodnak. A Bozzaiak Bozzaiért Egyesület helyi szervezői egyben biztosak: azok a gyerekek, akik a kétórás vasárnapi falu-nagytakarításon részt vettek, már biztosan nem szórják el a szemetet sem a saját lakókörnyezetükben, sem máshol. Reménye szerint egyszer eljön az az év is, amikor egy kellemes sétán üres zsákokkal a kezükben beszélgethetnek szemétszedés helyett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában