Birtokba vehetik

2021.10.05. 07:00

Összefogással valósult meg az iskolakert Vasváron, még rovarhotelt is építettek

Birtokba vehetik a diákok az általános iskola udvarán a szülői közösség kezdeményezésére, nagy összefogással elkészült iskolakertet.

Pogács Mónika

Fotó: VN/Szülői Közösség

Sáry Zoltán, a szülői közösség elnöke emlékeztetett: több mint két éve kezdődött meg a tervezés, tavaly nyáron vonultak föl először munkagépek a terepen. Összesen 242 rézsűkövet építettek a domboldalba, negyven köbméter földet mozgattak meg, 22 méter hosszú gabion padot készítettek, nyolc-tíz köbméter kavicsot, hetven méter deszkát használtak fel.

Vasvári vállalkozók, a szülői közösség tagjai, az önkéntes segítők, pedagógusok ezer munkaórát töltöttek az építkezésen. Rovarhotelt is építettek, madáritatók is vannak. Már csak a magaságyás beültetése van hátra. Ezt egy iskolakertprogram pályázati támogatásából oldja meg az iskola a diákokkal. Van már vetőmag, munkaeszköz és szakember is. Az iskolakert hivatalos átadóját jövő tavasszal tartják.

Kiemelt képünkön: Összefogással valósult meg az iskolakert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában