Szlovénia

2021.10.25. 19:00

Pluszjuttatás motiválásért

Pluszjuttatásban részesítik azokat a háziorvosokat és ápolókat Szlovéniában, akik hozzájárulnak a koronavírus elleni oltási kampány felgyorsításához – közölte a szlovén közszolgálati televízió pénteken.

Vas Népe

A kormány döntése szerint jutalmat csak azok a háziorvosok és a rendelőikben dolgozó ápolók kaphatnak, akik legalább heti két órát töltenek többlettevékenységgel: a betegek aktív megszólításával és a védőoltások népszerűsítésével. Továbbá ha a törzskartonnal rendelkező pácienseik legalább 55 százaléka megkapta az első oltást, vagy legalább 45 százalékuk mindkettőt.

A kabinet a döntéssel az oltási kampányt kívánja gyorsítani, a juttatásokat pedig az állami költségvetésből fedezi. A valamivel több mint kétmillió lakosú országban pénteki adat szerint 1 182 060-an kaptak védőoltást, közülük 1 109 508-an már a második adagot is felvették. Ez az oltásra jogosult lakosság 56, illetve 53 százaléka. Péntekre 1965 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, és a Covid-19 betegség szövődményei miatt kilenc beteg halt meg. A koronavírusos betegek közül 440- en vannak kórházban, 120-an intenzív osztályon.

A szlovén kormány járványhelyzettel foglalkozó szak bizottságának javaslatára a kabinet abban az esetben szigoríthat a jelenlegi járványügyi szabályozásokon, ha az intenzív osztályon kezelt betegek száma eléri a százötvenet, azaz kihasználják kapacitásaik két harmadát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában