Frissen Vasból

2021.10.23. 10:01

Sárváron is megemlékeztek az 1956-os forradalomról – fotók

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulója alkalmából szervezett városi megemlékezés a köztemetőben kezdődött.

Pajor András

Fotó: Pajor András

Török István, 56-os mártír sírjánál Szabó Zoltán alpolgármester, dr. Szijártó Valéria címzetes főjegyző és Varga Jenő önkormányzati képviselő helyezett el koszorút a családtagok és a Magyar Nemzetőrség Török István nevét viselő Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetségének képviselői jelenlétében.

Varga Jenő, Szabó Zoltán, dr. Szijártó Valéria és a Magyar Nemzetőrség képviselői Török István sírjánál. Fotók: Pajor András

Egy – egy koszorú került Mezőfi Géza rendőrtiszt, 56-os forradalmár sírjára és a megtorlás idején Sárvár környékén menekülő és agyonlőtt diákok, Simon Zoltán és Sándor Béla ’56-os mártírok sírjára is. Az Ady Endre utcai ’56-os emléktáblánál a Sárvári Koncert-fúvószenekar közreműködésével volt koszorúzás.

A Kossuth téri megemlékezésen a városi és a megyei önkormányzat, a pártok és a civil szervezetek képviselői megkoszorúzták Abai Imre plébános emléktábláját. A megemlékezésen a Pedagógus Női Kar adott műsort.

– Beváltva az 56-osok álmait együtt, összefogva, mi magyarok nagy dolgokra leszünk még képesek a jövőben is – jelentette ki ünnepi beszédében Ágh Péter.

A Kossuth téren tartott megemlékezésen Ágh Péter országgyűlési képviselő mondott beszédet

Kiemelt képünkön: A Vas Megyei Önkormányzat nevében dr. Kondora Bálint alelnök koszorúzta meg Abai Imre domborművét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában