Kérdőív

2021.10.02. 07:00

Szombathely 300: Puskás Tivadar korábbi polgármester szerint ez egy nagyszerű lehetőség

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely korábbi polgármestere az elsők között töltötte ki a Szombathely 300 konzultáció kérdőívét.

Cseh-Egyed Bernadett

Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Dr. Hende Csaba parlamenti alelnök, a térség országgyűlési képviselője korábban elmondta: kivételes lehetőség előtt áll Szombathely, a következő hétéves ciklusban soha nem látott mértékű összeg, mintegy háromszáz milliárd forint érkezhet a térség fejlesztésére. A szombathely300.hu portálon egy hónapon át mondhatják el véleményüket és tehetnek javaslatokat ezzel kapcsolatban a szombathelyiek.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely korábbi polgármestere az elsők között töltötte ki a konzultációt. – Mindenkit arra biztatok, éljen ezzel a lehetőséggel. Most mindenki beleszólhat, hogy ezt a jelentős mennyiségű összeget mire fordítsák – hangsúlyozta. Hozzátette: biztos abban, hogy ha ez a politikai irányvonal marad, akkor Szombathely pénzügyi háttere a következő hét esztendőben rendezett lesz.

A konzultáció három részből áll. Az elsőben igen, illetve nem válaszlehetőségeket lehet beikszelni egyebek között arra a kérdésre, hogy egyetért- e azzal, a Szombathelyre érkező fejlesztési forrásokból szombathelyi utakat, járdákat, kerékpárutakat és parkolókat újítsanak fel, vagy a pénzt szombathelyi közösségi épületek, bölcsődék, óvodák, iskolák építésére, újítására fordítsák. Megkérdezik azt is, az összegből szombathelyi munkahelyteremtési programot támogassanak, vagy inkább felesleges látszatberuházásokat végezzenek, illetve politikai propagandát finanszírozzanak. A következő kérdés így szól: Mely területekkel kapcsolatban érzi úgy, hogy Szombathelyen fejlődésre van szükség?

Itt akár több válaszlehetőség is bejelölhető. Ezek között szerepelnek az utak, járdák, zöldterületek, a gazdaság, a turizmus vagy a közbiztonság. A konzultáció végén pedig lehetőség van arra is, hogy néhány mondatban konkrét javaslatot fogalmazzanak meg a Szombathely300 elnevezésű konzultációt kitöltők.

Kiemelt képünkön: Dr. Puskás Tivadar azt ajánlja, éljünk a lehetőséggel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában