A legelső fiúk

2021.10.21. 07:00

A Szombathelyi Tanárképző Főiskola egykori hallgatói rendszeresen találkoznak

Ritka, hogy egy főiskolai évfolyam a végzés után évtizedeken át rendszeresen találkozik, ráadásul többnapos együttlétekkel ünneplik meg az évfordulókat. Szallár Csaba egy ilyen érdekességre hívta fel a figyelmünket.

Tersztyánszky Krisztina

Fotó: VN/Szallár Csabáné

– Az idén volt 45 éve, hogy a Szombathelyi Tanárképző Főiskolán végeztünk matematika– testnevelés szakon, azaz az első fiú évfolyamosokként – meséli. – Azóta is szoros a barátság közöttünk, ami már a kiskőrösi katonasággal elkezdődött. A diploma megszerzésekor döntöttünk úgy, hogy minden olimpia évében és ötéves ciklusonként találkozunk. Ezt be is tartottuk, Szombathelyen, Keszthelyen, Szigligeten, az idén pedig Nagyrákoson gyűltünk össze, immár a 17. alkalommal. Volt közben a főiskola által szervezett két – és négy sajnálatos összejövetelünk.

A 15 végzett hallgatóból rendszeresen 9-10-en vesznek részt a háromnapos találkozásokon. Természetesen feleségestől, akik egy kivétellel szintén mind itt végzett pedagógusok. Sajnos egy haláleset miatt kilencen maradtak.

– A szakma szeretetét, az elhivatottságot és emberséget a főiskolán jól belénk plántálták, amit ékesen bizonyít az eltöltött pályafutásunk. Kikerültek közülünk iskolaigazgatók, informatikusok, testnevelők, edzők, sportszervezők… A találkozásokon szeretettel, tisztelettel gondolunk és emlékezünk a tanárainkra, neveik a teljesség igénye nélkül: Pünkösty Csaba, Beliczky Tibor, dr. Iker János, Kővári József, dr. Gál László, Polgár Béla, dr. Gadányi Károly. Az élet az ország minden részére elszólított minket, de mégis egy a kiinduló pont: Szombathely. A törzsgárda Debrecenb ől, Szentendréről, Pécsről, Gödöllőről, Gödről, Budapestről, Tapolcáról, Kőszegről és Szombathelyről érkezik.

Kiemelt képünkön: A törzsgárda: Heller Alajos, Szallár Csaba, Pochán Ferenc, Hajdú Gábor, Bige Géza, Dobszai Jenő, Lakos Dezső, Kapuvári György, Gőgös Károly

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában