Érzékenyítés

2021.10.18. 07:00

Tapintható univerzum Szombathelyen

Budapest, Békéscsaba és Veszprém után Szombathelyre látogatott a Tapintható univerzum.

Vas Népe

Fotó: VN

Immár negyedik alkalommal rendeztük meg programunkat látássérültek és látók számára, ezúttal Vas megye székhelyén. Ismét fergetegesre sikerült a rendezvény, ugyanis több mint háromszázan vettek részt rajta. Ennek tükrében ez volt az eddigi legsikeresebb ilyen programunk. Ezúttal is számos látássérülttel ismertethettük meg az Univerzum csodálatos világát, de számtalan látó is részt vett a rendezvényen.

Szép számmal képviselte magát a fiatal korosztály. Rengeteg gyerek volt kíváncsi a Mystery Boxra, melynek segítségével átérezhették, hogy milyen látássérültnek lenni, így játékosan tudtuk érzékenyíteni őket.

Fotó: VN

A program nem jöhetett volna létre a Gothard Jenő Csillagászati Egyesület illetve a Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesülete nélkül, akik folyamatosan segítettek a program szervezésében és népszerűsítésében.

A rendezvényt így a három egyesület vezetője nyitotta is meg: Mitre Zoltán a Gothardtól, Bősze György a Vakok és gyengénlátóktól és Ivanics Ferenc a BCSE részéről.

A mi oldalunkról köszönjük a segítséget Veisz Andrásnak, Békési Zoltánnak, Magyaródi Norbertnek és Ivanics-Rieger Klaudiának. Ezzel a programmal ismét sikerült bebizonyítani, hogy a csillagászat igenis lehet mindenkié! – írják közleményükben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában