Frissen Vasból

2021.10.31. 21:00

Tragédia, vasi falu lejáratása, osztrák erdőtűz a határ közelében, ismét maszk – Ez történt a héten

Összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

Fotó: noe.orf.at

Nem tudták megmenteni egy hölgy életét Szombathelyen

Csütörtök este mentők, rendőrök és tűzoltók érkeztek Szombathelyen a Bárdosi Németh János utca egyik családi házához. A teljes cikket ITT találja!

Fotó: Horváth Balázs

Ennyit kell fizetnie hétfőtől, aki nem visel maszkot a MÁV-Volán-csoport járművein

November 1-jétől a járműveken, a MÁV, a MÁV-HÉV és a Volánbusz állomásainak, megállóinak zárt és nyitott területein egyaránt kötelező az orr és a száj eltakarása maszkkal. A teljes cikket ITT találja!

Lejáratja a Vas megyei falut a baloldali portál?

Felháborodtak a pápociak, miután egy baloldalhoz köthető portál azt a látszatot kelti, mintha magas lenne a településen a munkanélküliség. Megtudtuk, nem csak a kemenesaljai település került a baloldali politikusok célkeresztjébe. A teljes cikket a témában ITT találja!

Nováky Ernő polgármester hangsúlyozta: falugondnoknak is úgy „vadászták” az embereket, mert mindenki dolgozik
Fotó: VN-archív

Influenza: járvány még nincs, de oltóanyag már van – Vas megyei háziorvosoknál érdeklődtünk

Jánosházára látogattunk, ahol dr. Kiss Imre háziorvos azt mondja, elegendő oltóanyag érkezett, a napokban a települések polgármestereivel együtt megkezdték a lakók kiértesítését. Kíváncsiak voltunk arra is, az influenza és a Covid–19 elleni védőoltás hatással lehet-e egymásra. Cikkünkben összegyűjtöttük, hogy mit tudtunk meg, ITT olvashatja!

Jánosházi rendelő. Dr. Kiss Imre oltakozásra buzdít
Fotó: Unger Tamás

Látogatási tilalmat rendeltek el a Markusovszky Egyetemi Oktatókórházra és az összes telephelyére

A Markusovszky Egyetemi Oktatókórház a COVID-19 járványveszély miatt látogatási tilalmat rendelt el összes telephelyére és betegellátó osztályára, valamint a sárvári Szent László Kórházba.

Ismét lopják a virágokat a szombathelyi temetőben – Olvasói panasznak jártunk utána

A szombathelyi Kiss József panaszolta el szerkesztőségünknek: a Jáki úti temetőben az A12-es parcellában hozzátartozójuk sírjáról cserepestől elvitték a fehér gyökeres krizantémot, amit mindenszenteki díszítésnek szántak. A panaszos a helyszínen is megmutatta a sírt, ami pedig a temető főbejáratától mindössze néhány méterre, frekventált helyen fekszik. Van-e megoldás? Mit tehet a temetőt üzemeltető temetkezési vállalat? – ennek jártunk utána. ITT olvashatja a részleteket!

Kiss József panaszolta el: a Jáki úti temetőben hozzátartozójuk sírjáról emelték el a cserepes virágot
Fotó: Unger Tamás

Rosanics Péter miután megnyerte a súlyemelő Európa-bajnokságot, helyretette ellenfele könyökficamát

A pandémia miatt nagyon régen indulhattak a veteránok világversenyen. Talán nem meglepő módon az Alkmaarban rendezett kontinensviadalon az ilyenkor megszokott létszámnak csak közel kétharmada jelent meg. A veterán súlyemelők Európa-bajnoksága egyébként 2020-ban lett volna esedékes, de a járvány miatt idáig kellett halasztani. Rosanics Péter az 55 és 60 év közöttiek kategóriájában lépett dobogóra. A sportolóból előbújt az orvos is, amikor legnagyobb ellenfele, a lengyel súlyemelő szakításkor könyökficamot szenvedett. A teljes cikkünket ITT olvashatja!

A videó, amit nem engedett Nemény András lejátszani a közgyűlésen

Mint arról korábban beszámoltunk, szót kért a csütörtöki közgyűlés a Falco gyár mellett lakó Petőné Kiss Márta. Hozzászólása közben pedig egy-egy csomag faport adott át Nemény András polgármesternek, Németh Ákos, környezetvédelmi ügyekért felelős tanácsnoknak, Putz Attilának, a választókörzet önkormányzati képviselőjének, továbbá a zöldhatóság és a gyár jelenlévő képviselőjének dr. Szendrő-Németh Tamás civil blogger. Ha kíváncsi, honnan származott a fapor, amit a városvezetők is megkaptak, a videóból kiderül. A teljes cikkünket a videóval ITT találja!

Nemény András kapja meg a zsák faport
Fotó: Unger Tamás

Ausztria legnagyobb erdőtüze pusztít a magyar határtól 70 kilométerre

Ausztria neunkircheni járásában hétfőn keletkezett erdőtüzet keddre sem sikerült megfékezni. A hét második napjára 115 hektár erdő pusztult el, a tűzoltóság szerint ez „a legnagyobb erdőtűz, ami valaha is történt Ausztriában”. A teljes cikket a videóval ITT találja!

A szombathelyi kórház sürgősségi osztályáról tűnt el egy férfi

A vasárnap délelőtti órákban tűnt el az osztályról, szerettei telefonon sem tudják elérni. A férfi szürke nadrágot és terepszínű pulóvert visel. Feltehetően zavart az állapota – állt a felhívásban. A férfi végül előkerült. A teljes cikket ITT olvashatja!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában