Frissen Vasból

2021.10.31. 21:00

Tragédia, vasi falu lejáratása, osztrák erdőtűz a határ közelében, ismét maszk – Ez történt a héten

Összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

Nem tudták megmenteni egy hölgy életét Szombathelyen

Csütörtök este mentők, rendőrök és tűzoltók érkeztek Szombathelyen a Bárdosi Németh János utca egyik családi házához. A teljes cikket ITT találja!

Fotó: Horváth Balázs

Ennyit kell fizetnie hétfőtől, aki nem visel maszkot a MÁV-Volán-csoport járművein

November 1-jétől a járműveken, a MÁV, a MÁV-HÉV és a Volánbusz állomásainak, megállóinak zárt és nyitott területein egyaránt kötelező az orr és a száj eltakarása maszkkal. A teljes cikket ITT találja!

Lejáratja a Vas megyei falut a baloldali portál?

Felháborodtak a pápociak, miután egy baloldalhoz köthető portál azt a látszatot kelti, mintha magas lenne a településen a munkanélküliség. Megtudtuk, nem csak a kemenesaljai település került a baloldali politikusok célkeresztjébe. A teljes cikket a témában ITT találja!

Nováky Ernő polgármester hangsúlyozta: falugondnoknak is úgy „vadászták” az embereket, mert mindenki dolgozik
Fotó: VN-archív

Influenza: járvány még nincs, de oltóanyag már van – Vas megyei háziorvosoknál érdeklődtünk

Jánosházára látogattunk, ahol dr. Kiss Imre háziorvos azt mondja, elegendő oltóanyag érkezett, a napokban a települések polgármestereivel együtt megkezdték a lakók kiértesítését. Kíváncsiak voltunk arra is, az influenza és a Covid–19 elleni védőoltás hatással lehet-e egymásra. Cikkünkben összegyűjtöttük, hogy mit tudtunk meg, ITT olvashatja!

Jánosházi rendelő. Dr. Kiss Imre oltakozásra buzdít
Fotó: Unger Tamás

Látogatási tilalmat rendeltek el a Markusovszky Egyetemi Oktatókórházra és az összes telephelyére

A Markusovszky Egyetemi Oktatókórház a COVID-19 járványveszély miatt látogatási tilalmat rendelt el összes telephelyére és betegellátó osztályára, valamint a sárvári Szent László Kórházba.

Ismét lopják a virágokat a szombathelyi temetőben – Olvasói panasznak jártunk utána

A szombathelyi Kiss József panaszolta el szerkesztőségünknek: a Jáki úti temetőben az A12-es parcellában hozzátartozójuk sírjáról cserepestől elvitték a fehér gyökeres krizantémot, amit mindenszenteki díszítésnek szántak. A panaszos a helyszínen is megmutatta a sírt, ami pedig a temető főbejáratától mindössze néhány méterre, frekventált helyen fekszik. Van-e megoldás? Mit tehet a temetőt üzemeltető temetkezési vállalat? – ennek jártunk utána. ITT olvashatja a részleteket!

Kiss József panaszolta el: a Jáki úti temetőben hozzátartozójuk sírjáról emelték el a cserepes virágot
Fotó: Unger Tamás

Rosanics Péter miután megnyerte a súlyemelő Európa-bajnokságot, helyretette ellenfele könyökficamát

A pandémia miatt nagyon régen indulhattak a veteránok világversenyen. Talán nem meglepő módon az Alkmaarban rendezett kontinensviadalon az ilyenkor megszokott létszámnak csak közel kétharmada jelent meg. A veterán súlyemelők Európa-bajnoksága egyébként 2020-ban lett volna esedékes, de a járvány miatt idáig kellett halasztani. Rosanics Péter az 55 és 60 év közöttiek kategóriájában lépett dobogóra. A sportolóból előbújt az orvos is, amikor legnagyobb ellenfele, a lengyel súlyemelő szakításkor könyökficamot szenvedett. A teljes cikkünket ITT olvashatja!

A videó, amit nem engedett Nemény András lejátszani a közgyűlésen

Mint arról korábban beszámoltunk, szót kért a csütörtöki közgyűlés a Falco gyár mellett lakó Petőné Kiss Márta. Hozzászólása közben pedig egy-egy csomag faport adott át Nemény András polgármesternek, Németh Ákos, környezetvédelmi ügyekért felelős tanácsnoknak, Putz Attilának, a választókörzet önkormányzati képviselőjének, továbbá a zöldhatóság és a gyár jelenlévő képviselőjének dr. Szendrő-Németh Tamás civil blogger. Ha kíváncsi, honnan származott a fapor, amit a városvezetők is megkaptak, a videóból kiderül. A teljes cikkünket a videóval ITT találja!

Nemény András kapja meg a zsák faport
Fotó: Unger Tamás

Ausztria legnagyobb erdőtüze pusztít a magyar határtól 70 kilométerre

Ausztria neunkircheni járásában hétfőn keletkezett erdőtüzet keddre sem sikerült megfékezni. A hét második napjára 115 hektár erdő pusztult el, a tűzoltóság szerint ez „a legnagyobb erdőtűz, ami valaha is történt Ausztriában”. A teljes cikket a videóval ITT találja!

A szombathelyi kórház sürgősségi osztályáról tűnt el egy férfi

A vasárnap délelőtti órákban tűnt el az osztályról, szerettei telefonon sem tudják elérni. A férfi szürke nadrágot és terepszínű pulóvert visel. Feltehetően zavart az állapota – állt a felhívásban. A férfi végül előkerült. A teljes cikket ITT olvashatja!

Ezek is érdekelhetik