Gesztenyenapok

2021.10.08. 07:00

Velem, ahol nyílt lángon sül a gesztenye

A hétvégén rendezik meg a település nagy múltú gasztronómiai és hagyományőrző programját, a gesztenyenapokat. A főutcán nyílt lángon sül a gesztenye, lesznek más csábító helyi termékek is – és a kulturális kínálatból is válogathatunk. Törőcsik Mari emlékét Fábri Zoltán-film idézi a Stirlingvillában.

Gyöngyössy Péter

A Velemi Gesztenyenapokon nemcsak gesztenyéből lesz sok, hanem programból is

Fotó: VN-archív

Már ma délután megkezdődik a Velemi Gesztenyenapok programja. A nemrégiben felújított Stirling-villában 15 órakor Varga László Szelídgesztenye, az Alpokalja kincse címmel tart előadást. Ifj. Kern István 15.45-től Velem története az őskortól napjainkig címmel ad elő. 16.30-tól az Édes Anna című filmmel emlékeznek a nemrég elhunyt Törőcsik Marira.

Október 9-én és 10-én, szombaton és vasárnap 9-től 20 óráig vásári forgatag várja a látogatókat a falu főutcáján, ahol nyílt lángon sül a gesztenye. Az Alkotóház mesterei kézműves bemutatókkal és foglalkozásokkal gazdagítják a programot. A Stirling-villa udvarán felállított színpadon szombaton 11.45-kor a Dorkacoustic zenekarral lehet a színpadi produkciókra hangolódni. 12.50-kor nyitják meg

hivatalosan a vásárt, 13 órától a Kőszegszerdahelyi Kaméleon színjátszókör, 13.35-kor a Derű Néptáncegyüttes, 13.55-kor a Flórián tűzoltóénekkar, 14.20-kor újra a Derű Néptáncegyüttes lép fel.

A Szamóca Színház Csipi-csupi bábszínházát 14.40-től láthatja a közönség. Danics Dóra és a Cimbaliband koncertje 16 órakor, a Hangár Gitárklub bemutatója 17.20-kor kezdődik. Vasárnap folytatódnak a színpadi produkciók. Délben a Hangár Gitárklub, 13.35- kor a Velemi Kék Holló Színtársulat előadása kezdődik. A Bozsoki Dalárda népdalcsokrát 14.10-kor lehet meghallgatni. 14.50-kor a Velemi Kék Holló Színtársulat folytatja jelenetei sorát, 15.35-kor a Boglya népzenei együttes és az Ispilláng néptáncegyüttes lép fel. 17 órától hallgathatjuk meg Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák koncertjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában