Fejlesztés

2021.10.29. 07:00

Zajlik a beruházás Sárváron, az új ipari zónában

Százmillió forintból zajlik a város új északi ipari zónájának területén a szennyvízhálózat kiépítése. Az önkormányzati forrásból megvalósuló munkálatok hozzájárulnak, hogy a következő években folyamatos fejlődéssel új, betelepülő vállalkozások létesíthessenek, bővíthessenek telephelyet.

Pajor András

Fotó: Pajor András

várost elkerülő útszakasz mellett, az Ipartelep utcában félpályás útlezárással zajló munkálatok révén legalább tíz vállalkozás telephelye jöhet létre a területen. Többek közt a Sága Foods Zrt. is ide tervezi 20 milliárd forintos új üzemcsarnokának építését. – A város gazdaságfejlesztést segítő beruházásai úgy jöhetnek létre, hogy számos kormányzati támogatást kap a város, ami révén szabad források keletkezhetnek – hívta fel a figyelmet a területen tett látogatásakor Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője. Az 1995-ben létrejött első ipari park több ezer munkavállaló megélhetését biztosítja ma is és hozzájárul a város működéséhez.

– Az északi iparterületen majdnem egy évtizede hasonló munkálatok előkészítése zajlik – számolt be dr. Máhr Tivadar alpolgármester. Sárvár előnye más településekkel szemben, hogy folyamatosan megújuló-fejlődő város, modern infrastruktúrával, sokszínű oktatási kínálattal, gyorsforgalmi úton elérhető, a városvezetés pedig partnere a Sárváron megtelepedni szándékozó beruházásoknak.

Kiemelt képünkön: Kiépítik a szennyvízhálózatot, ami erőteljesen hozzájárul a további fejlődéshez

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában