Frissen Vasból

2021.11.04. 11:50

A darnózseli hentesként elhíresült férfi hozzátartózójának is bíróság elé kell állnia

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség vádat emelt hamis tanúzás miatt a darnózseli emberölés miatt elítélt férfi egyik hozzátartozójával szemben, aki alibit próbált neki igazolni a bűntény idejére.

kisalfold.hu

2020-ban, hat év után született ítélet a felesége megölésével, a holttest feldarabolásával és eltüntetésével vádolt N. János ügyében. A harmadfokon eljáró győri Kúria előre kitervelten elkövetett emberölés miatt 21 év fegyházra ítélte a darnózseli hentesként elhíresült férfit – írja a kisalfold.hu.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség csütörtöki közleménye szerint, vádat emeltek a férfi hozzátartozójával szemben.

A vádirati tényállás szerint a nő az emberölés miatti büntetőeljárás során tanúként végig hamisan állította, hogy az elkövető a bűncselekmény időpontjában nála tartózkodott. Az emberölés bűntette miatti büntetőeljárás során eljáró bíróságok mindegyike megállapította, hogy valótlan a terhelt és hozzátartozójának azon egybehangzó állítása, miszerint a bűncselekmény elkövetésének időpontjában a férfi nála, a nő otthonában tartózkodott – tudatta dr. Takács Péter főügyész.

Az ügyészség a nőt büntetőügyben elkövetett hamis tanúzás bűntettével vádolja. A bűncselekmény büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.

Az ügyészség gyorsított eljárást kezdeményezve – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzés meghozatalára tett indítványt, melyben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását kérte. Az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja megfogni az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában