Frissen Vasból

2021.11.07. 14:36

A helyzet nem rendkívüli, de tényleg több a fertőzött Kenyeriben

Néhány napja igyekeztünk utánajárni, hogy mennyire van alapja a terjedő aggasztó híreknek, a Vas Megyei Kormányhivatal ma küldte meg a választ.

Budai Dávid

20211105 Sok a Covid fertőzött Kenyeriben illusztráció, Kenyeri, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Illusztráció: Cseh Gábor

Megérkezett a kormányhivatal válasza, lakosságarányosan valóban több a fertőzött a településen, mint a megyei átlag, ez azonban nem számít rendkívülinek. A legnagyobb védelmet pedig az oltás nyújtja.

Szombati számunkban igyekeztünk utánajárni, hogy mennyire van alapja a kenyeri járványhelyzetről terjedő aggasztó híreknek. A megyei tisztifőorvoshoz elküldött kérdéseinkre a Vas Megyei Kormányhivatal vasárnap küldte meg a választ, amit most változtatás nélkül adunk közre.

„Kenyeri községben az elmúlt hét során a megye többi településhez viszonyítva lakosságarányosan nagyobb mértékben nőtt a Covid-fertőzöttek száma. Ez nem számít rendkívüli eseménynek, változó, hogy mikor melyik településen alakulnak ki kisebb-nagyobb gócok. A falu a Sárvári Járási Hivatal népegészségügyi osztályának illetékességi területén van, munkatársaink a kontaktkutatást a hét minden napján folyamatosan végzik. A fertőzöttek és felderített kontaktjaik karanténba kerültek. Fontos tisztában lenni vele, hogy egy fertőző betegséggel szemben százszázalékos védelem nincs. A leghatékonyabb fegyverünk a védőoltás, ezért a legfontosabb, hogy minél több ember be legyen oltva, de emellett továbbra is fontosak az egyéb járványügyi óvintézkedések: távolságtartás, kézhigiéné, maszkviselés, tömegrendezvények kerülése, tünetek esetén otthonmaradás. A járvány országosan felfutó szakaszában van, tanúsítsunk felelős magatartást a magunk és mások védelme érdekében, és kerüljük a pánikkeltést” – áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában