Többletforrást biztosítanak

2021.11.17. 07:00

A nemzetiségi iskola egésze megújulhat Szentpéterfán

A tegnapi Magyar Közlönyben jelent meg a kormányhatározat: a kormány 273 millió forint többletforrást biztosít a Szentpéterfai Horvát–Magyar Kétnyelvű Nemzetiségi Általános Iskola bővítésére.

Tersztyánszky Krisztina

V. Németh Zsolt, Fodor István tankerületi igazgató és Skrapitsné Jurasits Ágnes a nemzetiségi általános iskolánál tavaly novemberben

Fotó: VN-archív

Skrapitsné Jurasits Ágnes polgármester arról tájékoztatott: a település vezetése már 1994 óta próbálkozik vele, hogy egy fedél alá költöztesse az iskolát, melynek felső és alsó tagozata két, egymástól több száz méterre levő épületben működik. Tavaly sikerült 500 millió forint külön kormányzati támogatást kapni az alsó tagozat megépülésére, valamint a felső tagozat felújítására és egy összekötő folyosó kialakítására.

V. Németh Zsolt, Fodor István tankerületi igazgató és Skrapitsné Jurasits Ágnes a nemzetiségi általános iskolánál tavaly novemberben
Fotó: VN-archív

A tervezés és pályáztatás után azonban kiderült, hogy még a legolcsóbb kivitelezői ajánlat is 273 millió forinttal meghaladja a rendelkezésre álló összeget. V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő elmondta:

– Az eredeti összeg csak egy minimális program megoldására lett volna elég, én viszont fontosnak tartom, hogy egy ilyen beruházásnál az iskola egésze megújuljon, az új alsó mellett ne egy méltatlan felső tagozatos épület maradjon. Sok egyeztetéssel sikerült a kormányon belüli döntési folyamatot felgyorsítani, és meghozni a többlettámogatási döntést azon a határidőn belül, amíg a kivitelező vállalja ezen az áron a munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában