Bozzai

2021.11.06. 11:00

A tiszta levegőért

Az idei, még októberben tartott közmeghallgatás fő témáját a kerti avar és nyesedék égetésének tilalma adta a településen. A lakosság részéről vetődött fel a kérdés.

Vas Népe

Tavaly a képviselő-testületek kötelezően visszavonták a kerti hulladék égetésére vonatkozó helyi rendeleteket. Bozzai képviselő-testülete ennek eleget tett, majd kormányzati döntés született arról, hogy a veszélyhelyzet fennállásáig újra hatályba lehet helyezni a rendeleteket. A képviselők ismét megtárgyalták a kérdést, és arra jutottak, hogy a környezet védelme, a település tiszta levegője megéri ezt a lépést. A zöldhulladék elszállítására a szolgáltató mint hulladékgazdálkodó lehetőséget ad a megvásárolható zsákok elszállításával. Az önkormányzat minden háztartásba eljuttatott kettőt indulásképpen. Emellett a hulladék ledaráltatható vagy konténer bérlésével elvitethető. Héra-Csizmadia Fanni polgármester azt mondja, tisztában vannak azzal, hogy a fenti lehetőségek anyagi ráfordítással és többletmunkával járnak, a fő szempont az, hogy megtartsák a levegő tisztaságát. Úgy véli, jogos a lakosság felvetése: minden településen egységesen kellene betiltani az égetést, és országos megoldást kell találni a zöldhulladék kezelésére, ám fontos a szemléletváltás is. Gyerekeink jövője is a tét, amit nagyban befolyásol a levegő minősége. Amit meg tudunk tenni ennek védelmében, azt meg is kell tennünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában