Koncert

2021.11.15. 07:00

A toronyi Aranypatak asszonykórus 25. születésnapját ünnepelte – fotók

Megalakulásának 25. évfordulóját ünnepelte szombaton az Aranypatak asszonykórus.

Cseh-Egyed Bernadett

20211113 25 éves az Aranypatak asszonykórus, Torony, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

A jubileum alkalmából nagyszabású koncertet adtak a művelődési házban. 1996 őszén összeállt egy kis csapat da­lolni szerető asszonyokból. Eleinte csak saját szórakoztatásukra énekelgettek, majd egyre több fellépésre hívták őket. A község rendezvényeinek állandó szereplői lettek: felléptek az idősek napján, kórustalálkozókon, kistérségi forgatagban, Ausztriában és a megyében számos helyen megmutatták, mit tudnak.

– 2005-ben egyesületté alakultunk, én azóta vezetem a kórust és a szervezetet – idézte fel az előzményeket Borsos Péterné Anikó. Hozzátette: a jelenleg tizenkét fős kórust a barátság, szeretet, a másik megbecsülése, a móka és kacagás tartja össze. A születésnap alkalmából a művelődési házban adtak koncertet. Dr. Hende Csaba parlamenti alelnök, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében a közösségformálás fontosságáról beszélt, majd úgy fogalmazott: a Toronyi Aranypatak Asszonykórus dalai egyszerre hatnak a szívre és a nevetőizmokra. Kovács György polgármester levélben juttatta el jókívánságait, kitért arra is, milyen fontos értéket képvisel a népi kultúra ápolása.

Kiemelt képünkön: Jubileumi koncert a toronyi művelődési házban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában