Sajtótájékoztatók

2021.11.27. 07:00

A tücsök és a hangya – A közgyűlés után értékeltek a frakciók

A megyeszékhely pénzügyi kilátásai kapcsán a tücsök és a hangya története, valamint az önkormányzatok jelenlegi helyzete is szóba került a pénteki, közgyűlést értékelő sajtótájékoztatókon.

Tömböly Ágnes

Fotó: Cseh Gábor

„Valóságtagadók” – mondta az ellenzéki képviselőkről Bokányi Adrienn tanácsnok (ÉSZ). Hozzátette, akár 377 millió forint többlettel is zárhatja az idei évet az önkormányzat, ám ez annak köszönhető, hogy jelentős ingatlanvagyont értékesítettek. Leszögezte, ezt a gyakorlatot 2022-ben nem folytathatják, kormányzati támogatásra van szükségük.

– A számok makacs dolgok, mégis a városvezetés azokat máshogy értelmezi – ezt már Illés Károly frakcióvezető (Fidesz-KDNP) nyilatkozta. Rámutatott: a városhoz a helyi iparűzési adóból 2 milliárd forinttal több bevétel folyhat be, mint amennyivel terveztek – az meghaladhatja a 8 milliárd forintot. A tücsök és a hangya meséjére felfűzve közölte: amit a hangya gyűjtött, azt a tücsök elhegedüli.

Emlékeztetett: Puskás Tivadar jelentős többlettel adta át a város büdzséjét, a baloldali városvezetés pedig jövőre már 2-3 milliárd forint közötti működési hiánnyal számol. Tóth Kálmán frakcióvezető (ÉSZ) és Németh Ákos tanácsnok (ÉSZ) is Hende Csaba országgyűlési képviselő szerepét firtatta, a közgyűlés a parlamenti alelnök segítségét kérte a forrásszerzésben. Koczka Tibor (Pro Savaria) hiányolta az intézkedési tervet, amellyel az önkormányzat a kiadásait csökkentené.

Horváth Soma alpolgármester (ÉSZ) a Szompark Kft. ügyvezetője, Izer Gábor által bemutatott parkfenntartási koncepció kapcsán kiemelte: tavasztól minden városrészért egy-egy csapat felel, így reményeik szerint hatékonyabbá válhat a feladatellátás. Dr. László Győző alpolgármester (ÉSZ) arról szólt, hogy a bevezetett életpályamodell eredményeként új háziorvos érkezik.

Kiemelt képünkön: Illés Károly frakcióvezető (Fidesz-KDNP)

Kapcsolódó írásunk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/kozgyules-szombathelyen-kiderult-hogy-arra-van-penz-amire-a-varosvezetes-akarja-fotok-5510834/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában