Frissen Vasból

2021.11.27. 07:00

Lottólázban ég Vas megye – Rengetegen próbálnak most szerencsét

Ritka alkalom, hogy a lottón többet lehet nyerni, mintha megjátszanánk az összes variációt, márpedig a hatos lottónál most ez a helyzet.

Budai Dávid

Egy-egy szelvénnyel sokan szerencsét próbálnak mostanában, tudtuk meg Boda Alexandrától, egy szombathelyi lottózó alkalmazottjától

Fotó: Cseh Gábor

Hetek óta már, hogy az ötös és a hatos lottó főnyereménye is kétmilliárd forint fölött van, ilyen mindössze pár alkalommal fordult elő eddig a játék történetében, az pedig még ritkább, hogy a hatos lottó nyereménye a nagyobb. Míg az ötös lottónál 1:44 millióhoz az esélyünk a telitalálatra, addig a hatos lottónál 1:8 millióhoz, ez utóbbit tehát sokkal könnyebb megnyerni, így értelemszerűen többször meg is nyerik. Most azonban csak nem akarják eltalálni a nyertes számokat a játékosok. Május óta nem volt telitalálat a hatos lottón, így a várható főnyeremény most vasárnap már 2,616 milliárd forint (az ötösnél „csak” 2,272 milliárd).

Egy-egy szelvénnyel sokan szerencsét próbálnak mostanában, tudtuk meg Boda Alexandrától, egy szombathelyi lottózó alkalmazottjától
Fotó: Cseh Gábor

A hatos lottó főnyereménye négy hete érte el a döntéselméleti határt, vagyis már egy hónapja is megérte volna az összes lehetséges kombinációt megjátszani, hiszen 8 145 060 szelvény feladása mellett nemcsak a három-, a négy- és az öttalálatosokat, hanem a főnyereményt is biztosan bezsebelhetné a szerencsés nyertes, amivel jó pár milliós plusszal szállhatna ki a játékból. Persze csak akkor, ha nem kell mással is osztoznia a nyereményen, márpedig a hatos lottó történetében már 22 alkalommal volt egy sorsoláson két telitalálatos nyertes, hétszer harmadolni kellett, egy alkalommal pedig négy szerencsés örülhetett önfeledten.

Ha valaki mégis bevállalná, ahhoz, hogy biztosan eltalálja a nyertes hat számot, a szelvényvásárlásokhoz 2 443 518 000 forintra lenne szüksége és még ennél is több időre. Ha minden egyes szelvényre hat másodpercet számolunk (ikszelésekként egyet) akkor is több mint másfél évig tartana a szelvények kitöltögetése egy embernek, feltéve, hogy soha nem pihen. Látható, hogy csak elméletben kerülhető meg a szerencse, a gyakorlatban olyan fizikai korlátai vannak, amelyeket nem érdemes feszegetni. A szerencséjüket azonban rengetegen próbára teszik, márpedig a várható nyeremény növekedésével nő a kockáztatási kedv is. Ezt Boda Alexandra, egy szombathelyi lottózó alkalmazottja meg is erősítette.

Csákó Norbert a sorsjegyre esküszik, ezúttal a lottót is megpróbálta
Fotó: Cseh Gábor

Elmondta, érezhetően többen lottóznak mostanában, viszont a vásárlási szokások a lehető legváltozatosabbak, hiszen még most is van olyan, aki csak beugrik egy ötös lottóért és mást nem is kér. Mint megtudtuk, ami most nagyon pörög, az a sorsjegy, Csákó Norbert is azért ugrott be, de ha már ott volt, vett persze egy lottót is.

A nyeremény nagysága tényleg felfoghatatlanul nagy, ha valaki, akkor kezdte volna félretenni a jól megérdemelt vasi nettó átlagkeresetét (260 010 forint), amikor III. Béla 1183-ban megalapította a szentgotthárdi ciszterci apátságot, még mindig több mint egymillió forint hibádzna a mostani nyereményhez. A hatos lottó eddigi rekordnyereményét 2008-ban vitte el egy szerencsés játékos. Telitalálatos szelvénye akkor 2,9 milliárd forintot ért, és neki osztoznia sem kellett. Hogy most vasárnap mi lesz, nem tudhatjuk, mi mindenesetre veszünk egy szelvényt, hátha…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában