Elismerés

2021.11.12. 15:54

Átadták a szociális terülten dolgozók kitüntetéseit Szombathelyen – fotók

November 12-e a szociális munka napja. Ebből az alkalomból, illetve a Szociális Hét zárásaként a Városháza házasságkötő termében adták át a szociális területen dolgozók kitüntetéseit.

Polgár Patrícia

20211112 Szociális Díjátadó a Városházán, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

A díjátadót Prikazovics Ferenc előadóművész prózai előadása, valamint Horváth Dóra, a Szent Márton Esélyegyenlőségi Támogatási Program kedvezményezettjének hegedűjátéka nyitotta meg.

Az eseményen részt vett dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője. A Szombathely MJV által alapított és odaítélt elismeréseket dr. Nemény András polgármester, dr. László Győző alpolgármester és dr. Czeglédy Csaba, a Szociális és Lakás Bizottság elnöke adta át.

 

Elismerése átvételére elsőként a Szociális Ellátás Segítéséért-díjjal kitüntetett Béry Gézát kérték fel. Béry Géza a Székesegyházi Főplébánia Egyházközségi tagjaként az 1980-as évek elején egyik megalapítója volt a főplébániai karitász csoportnak. Azóta is önzetlenül segíti a – sokszor határainkon túl is – élő rászorultakat, összekötője a városi plébániai karitász csoportjainak.

A Pálos Károly-díj II. fokozatát 2021-ben Cser Máriának és Kránitzné Réthy Annának ítélték oda. A díjátadón egyik sem tudott részt venni. Mária helyett a Pálos Károly SZSZK vezetője, Kulcsár Lászlóné, Anna helyett férje vette át az elismerést.

Cser Mária 1992-2020-ig, nyugdíjba vonulásáig folyamatosan a segítő szakmában tevékenykedett gondozónőként. A VII. számú szakmai egység idősek klubjában gyakran szervezett programokat. Szeretettel, kedvességgel, megértéssel, fordult az idősek felé. Pozitív szemlélete gyakran segítette át a nehézségeken.

Kránitzné Réthy Anna pályáját gyermekgondozóként kezdte, majd családgondozóként és a gyermekjóléti szolgálat módszertani munkatársaként kezdett el tevékenykedni. Immár ötödik éve a II. számú Szakmai Egység Család- és Gyermekjóléti Központ szakmai vezetője. Szakmai életútja során folyamatosan képezte magát, mindig empatikusan fordult a nehéz sorsú családok és gyermekek felé.

Idén a Pálos Károly-díj I. fokozatát Keibingerné Bekő Katalin a szombathelyi Városháza egykori munkatársa érdemelte ki. Katalin 2020-as nyugdíjazását megelőzően 32 évig szociális területen, ebből 27 éven át a városi önkormányzat kötelékében dolgozott. Szorgalma, lelkiismeretessége, a munkához és az ügyfelekhez való hozzáállása, elhivatottsága minden kolléga számára példaértékű lehet – hangzott el méltatásában.

A díjak átadását követően a díjazottak és a meghívott vendégek állófogadáson vehettek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában