Frissen Vasból

2021.11.26. 09:10

Az éj leple alatt 24 autónak a gumiját szúrta ki konyhakéssel Sárváron egy férfi

A Sárvári Járásbíróság 1 rendbeli garázdaság vétsége, 8 rendbeli kisebb kárt okozó rongálás vétsége és 1 rendbeli kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt halmazati büntetésül 1 év 2 hónap végrehajtandó fogházra ítélt egy büntetett előéletű sárvári férfit. Kötelezte továbbá a magánfelek részére kártérítés és az állam javára 132.800 forint bűnügyi költség megfizetésére.

vaol.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A tényállás szerint a vádlott 2020. március 18-án a hajnali órákban Sárváron, a Laktanya utca, a Hunyadi utca, valamint a Petőfi lakótelep parkolóiban álló, összesen 24 darab személygépkocsi gumiabroncsát egy konyhakéssel kiszúrta, amely cselekményével a gépkocsikban összesen 936.500 forint kárt okozott a sértetteknek – tájékoztat hivatalos oldalán a Szombathelyi Törvényszék.

2020. április 25-ét megelőző – pontosabban meg nem határozható – időben egy sárvári lakóház udvarára a kerítésen átmászva bement, s a ház garázsából jogtalanul eltulajdonított egy 20.000 forint értékű benzinmotoros láncfűrészt, egy 18.000 forint értékű benzinmotoros láncfűrészt, valamint egy 16.400 forint értékű PB gázpalackot. A lopással okozott kár 54.400 Ft, amely megtérült, mivel a nyomozó hatóság az eltulajdonított tárgyakat a vádlottól lefoglalta, s a sértettnek kiadta.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője a kiszabott szabadságvesztés végrehajtásának felfüggesztése és tartamának enyhítése érdekében jelentettek be fellebbezést.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában