Frissen Vasból

2021.11.25. 18:49

A Nemzeti Művelődési Intézet programjának záróünnepe a színházban volt

Nemzeti Művelődési Intézet foglalkoztatási és képzési programja záróünnepét a Weöres Sándor Színházban tartották csütörtökön.

Merklin Tímea

20211125 Éles Krisztina Vas megyei vezető, Nemzeti Művelődési Intézet Projekt Záró rendezvénye, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Éles Krisztina, az NMI vasi igazgatója a Krúdy Klubban köszöntötte a résztvevőket, felidézve, hogy 133 emberrel indult a program, és most 124 kollégájuk van, akiknek munkája révén Vas megye telített lett közművelődéssel, közösségi programokkal; ahol vannak ilyenek, jól tudják a helybeliek, hogy csak az együttlétek öröme marad meg sokáig a szívekben. V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, miniszteri biztos ünnepi beszédében kiemelte, hogy generációk nőnek fel úgy, hogy sutba dobják a hagyományos értékeket, sokszor azért, mert nem vonzó módon vannak bemutatva.

A nemzetek a tradícióhoz fűződő viszonyukkal jövőképet is választanak – fogalmazott a képviselő, akinek a körzete aprófalvas, és ahogy járja a településeket, már lehet érzékelni lehet a közművelődési munkatársak jelenlétét egy-egy díszítésben, egy-egy rendezvény megnyitásában, az értékgyűjtésekben. Az életünket keretező ünnepeink megtartásával, a hagyományaink megélésével tudjuk megvédeni az értékeinket.

Kiemelt képünkön: Éles Krisztina, az NMI vasi igazgatója köszöntötte a résztvevőket

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában