Időjárás

2021.11.30. 07:00

Búcsúzunk az ősztől

Az igaz télre jövő hétig biztosan várni kell, csütörtökön számíthatunk csapadékra, és a héten látni fogunk ködöt is.

Budai Dávid

Fotó: Szendi Péter

Ma van a meteorológiai ősz utolsó napja, 1925-ben ezen a napon, Kecskeméten mínusz 18, öt évvel később Kaposváron pedig plusz 18 °C-ot mértek. Mindkét érték meglehetősen messze van a sokéves átlagtól, nekünk idén nagyobb szerencsénk van, most ugyanis mindössze néhány tized fokkal van hidegebb az ilyenkor szokásosnál – mondja Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Társaság szombathelyi észlelője, akit a várható időjárásról kérdeztünk.

Hétfőn száraz, hideg levegő érte el térségünket, csütörtökig felhős és napos időszakok váltakoznak, akkor aztán ismét csapadékosabbra fordul az idő, ám annyi eső már nem várható, mint az elmúlt napokban. Hétvégére megnyugszik az időjárás, ezzel együtt azonban erősödik a ködhajlam is, a nappali hőmérséklet a héten 3–5, éjszaka –5 °C körül alakul. Jövő héten előreláthatóan folytatódik a lehűlés, ami akár jelentősebb is lehet, ahogyan újabb havazás sem kizárt.

Kiemelt képünkön: Csütörtökig felhős és napos idő váltakozása várható

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában