Frissen Vasból

2021.11.13. 13:30

Burgenlandban nyereménysorsolást tartottak az oltakozás serkentésére, három új kocsi volt a fődíj

Nyereménysorsolást tartottak Burgenlandban az oltakozási kedv serkentésére.

MTI

Hatvan, 2021. szeptember 29. Beoltanak egy férfit a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztetõ adagjával a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelõintézet oltópontján 2021. szeptember 29-én. MTI/Komka Péter

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

Összesen ezer értékes tárgyat, köztük három személygépkocsit sorsoltak ki a 115 122 jelentkező között. A sorsolással újabb 12 911 embert sikerült rávenni az oltás felvételére. A nyeremények átvételének feltétele az oltási igazolvány bemutatása december 3-ig.

Hans Peter Doskozil burgenlandi tartományfőnök szerint „a pozitív ösztönzés politikájával többre lehet menni a Covid-19 elleni küzdelemben, mint fenyegetésekkel és megfélemlítéssel”. Doskozil szeptember 11-én kezdeményezte a sorsolást azzal a céllal, hogy Szent Mártonnak, a tartomány védőszentjének november 11-i ünnepnapjáig további tízezer ember kapja meg első oltását és ezzel Burgenland elérje a 80 százalékos átoltottsági szintet. Ezt a célkitűzést egyébként már a múlt hét közepén sikerült teljesíteni, azóta az átoltottság 82 százalékra emelkedett.

Doskozil hozzátette, hogy az oltási kampány folytatódik. „Jelentkezzenek emlékeztető oltásra, hogy gondtalan családi ünnepeket élhessünk meg karácsonykor Burgenlandban” – tette hozzá. Ausztriában csütörtökön újabb rekordot ért el a fertőzöttek napi száma. Az előző napon 11 975 esetet regisztráltak. A 8,9 milliós ország lakosságának mintegy 65 százaléka esett át a teljes immunizáción, és már zajlik az emlékeztető oltások beadása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában