Sajtóközlemény

2021.11.09. 13:30

EGY HÓNAPOS A SZOMBATHELY300 BY HENDE CSABA

Mi ez a konzultáció már megint? – tettük fel a kérdést magunknak nagyjából egy hónappal ezelőtt. Mert a Fidesz által inspirált konzultációkkal már nem csak a padlás van tele. De megadtuk az esélyt, és komolyan vettük, hogy válaszoljunk rá. Ez a vállalásunk csak részben sikerült: az esélyt megadtuk, válaszolni viszont nem tudtunk.

Már a kérdésfelvetéseknél elakadtunk, mert nem volt teljesen világos, hogy mit tekint fejlesztésnek a kérdező. Ugyanis ilyenek kerültek bele, hogy a „fejlesztési forrásokból” szombathelyi munkahelyteremtési programot támogassanak-e, esetleg önkormányzati forrásból is megoldható feladatokat, vagy mondjuk politikai propagandát finanszírozzanak. Túl azon, hogy egy fideszes szájából ez mekkora lábonlövés, legalább a fejlesztés-működés fogalmainak tisztázását kellett volna valakivel megbeszélni. Ha viszont ezt tudják, akkor a másik lehetőség – ami viszont sokkal valószínűbb -, hogy a Stop Gyurcsány, stop bármelyveszélyesellenzékipolitikus kampány Szombathelyen nem hozott elég aláírást, aztán most ezzel akarnak adathalászkodni, megfelelve a központi elvárásoknak, – az előző polgármester asszisztensének meg fizető állást adni.

A helyzet az, hogy ha mindezek ellenére komolyan akarták volna venni a vállalásukat, bátran fordulhattak volna hozzánk. Mi ugyanis elvégeztük ezt a munkát a Szombathely 2030 program kapcsán minőségi módon, amire büszkék is vagyunk. Igaz, hogy a mi anyagunk egy 80 oldalas dokumentum, szemben ezzel a 4 oldalas pdf-fel.

Aztán az apróságok… Az Adatkezelési tájékoztatóban szombEthely szerepel négyszer is, köztük a szombEthely300.hu oldal, ami nem is létezik. A Facebook-kapcsolat a Facebook főoldalra visz, mintha a konzultáció oldala a teljes közösségi háló lenne. Rejtélyes a Szombathely300 programiroda is, aminek a címe csak 9700 Szombathely… Árulják már el, hol van az a programiroda, ami jelenleg a város teljes területét mutatja? Az ÉSZ! azt javasolja, hogy addig nem érdemes honlapot publikálni, amíg ezeket a bizonyos apróságokat nem tisztázták. Ezért felajánljuk az Éljen Szombathely! frakció segítségét. Olyan kérdőív összeállításában is segítséget tudunk nyújtani, amiből valóban a polgárok véleményét tudjuk meg, és azt statisztikai szempontból is ki lehet elemezni. Mert az ilyen álkérdések erre nem alkalmasak. Ha cél viszont más, tehát nem a valódi konzultáció, akkor ne keressenek bennünket…

Végül pedig... Félnivalójuk van Hende Csabától a Fidesz-politikusok rokonainak, barátainak Szombathelyen? Ugyanis a konzultáció egyik kérdése így szól: „Ön egyetért-e azzal, hogy a Szombathelyre érkező fejlesztési forrásokból ellenzéki politikusok rokonai, barátai, üzlettársai jussanak jól fizetett önkormányzati pozíciókhoz?”

Szombathelyen a Fidesz van ellenzékben, közgyűlési többségük csaknem három éve szűnt meg 2019 elején. Hende Csaba ezek szerint azért küzd, hogy eltávolítsa az évek óta tisztességes és megbecsült munkát végző, de egyébként a Fideszhez köthető szakembereket. Név szerint nem soroljuk fel, hogy kikre gondolhatott Hende Csaba, de egy lezárt borítékban a képviselő szombathelyi irodájába eljuttatjuk azoknak a neveit, akik fideszes képviselők, Fidesz-tagok rokonaiként, barátaiként dolgoznak a mai napig szerinte „jól fizetett pozíciókban” a városban.

A múlt héten már volt egy népi utalás a képviselő úr tevékenységére. Hozzáteszünk még egyet, ezúttal Máraitól: „A pontosság nemcsak a királyok udvariassága, hanem minden felelős rangját ismerő ember kötelessége.”

Szombathely, 2021. november 9.

Éljen Szombathely! frakció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában