Megemlékezés

2021.11.22. 07:00

Éhen Gyula tudta, hogy milyen egy modern város

Éhen Gyulára, Szombathely egykori polgármesterére, a modern város megalapítójára emlékeztek szombaton délután a róla elnevezett városrészben lévő szobránál.

Tersztyánszky Krisztina

20211120 Éhen Gyulára emléákeztek, Szombathely, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

A megemlékezésen dr. Nemény András polgármester mondott ünnepi beszédet. Kiemelte: Éhen Gyula a legjobb időben a legjobb ember volt a legjobb helyen. Polgármestersége idején a város lakossága – elsősorban a vasúti központ szerepe miatt – rohamos fejlődésnek indult. Egyszerre több területen kellett behozni a lemaradást: utakat építeni, csatornázni, közegészségügyi problémákat megoldani, fejleszteni a szociális rendszert, a kultúrát, az oktatást.

Éhen Gyula tudta, hogy milyen egy modern város, tudta, hogy mit kell tennie, és ehhez meg is volt az elszántsága. De nagyságát annak is köszönheti, hogy tudta, mire van szükségük az embereknek. A továbbiakban Kozma Gábor, az Éhen Gyula Kör elnöke szólt a szervezet alakulásáról, az eltelt harminchárom évről. A koszorúzások után a résztvevők a Nyitra utcai iskolában megtekintették a Városformálók című, 2008-ban készült dokumentumfilmet.

Kiemelt képünkön: Főhajtás Éhen Gyula szobránál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában