Eredmény

2021.11.19. 07:00

Első lett a rangos versmondó versenyen a pinkamindszenti közösségi színtér közművelődési szakembere

Első helyezést ért el felnőtt kategóriában a Baka István vers-, énekelt vers- és prózamondó versenyen Rajner Ágota, a pinkamindszenti közösségi színtér közművelődési szakembere.

Tóth Judit

Rajner Ágota a Vasváron működő Üss a hasadra-Színpad tagjaival nem először vett részt a versenyen

Fotó: Szendi Péter

A versenyt kezdetben – Baka István 1995-ös halála után – Szegeden tartották meg, de mostanra a rendezést Szekszárd vette át, hiszen három éve már ott működik a József Attila-díjas költőről és műfordítóról elnevezett alapítvány. Baka Istvánnak mindkét városhoz volt kötődése, Szekszárdon született és Szegeden hunyt el.

Rajner Ágota a Vasváron működő Üss a hasadra-Színpad tagjaival nem először vett részt a versenyen
Fotó: Szendi Péter

Az elmúlt évben a koronavírus-járvány miatt nem tudták megrendezni a versmondó programot, az idén azonban több mint húszan jelentkeztek, középiskolások, felnőttek és zenés előadók egyaránt. Az Én itt vagyok – üzenet Új-Huligániából címmel megtartott verseny helyszíne a szekszárdi Művészetek Háza volt.

– Nem hivatásos, középiskolás és felnőtt vers- és prózamondók jelentkezhettek erre a megmérettetésre. Három művel kellett készülni: egy szabadon választott költeménynyel vagy prózával a magyar irodalomból, egy Baka István-művel és egy Baka István által magyarra fordított alkotással – tudtuk meg a felnőtt szavalók győztesétől, Rajner Ágotától, aki a Vasváron működő Üss a hasadra-Színpad tagjaival nem először vett részt a versenyen.

Ebben az évben Gellérfi Zsuzsannával képviselte a vasi társulatot Szekszárdon. Ágota a Három apokrif című költeményt szavalta el Baka Istvántól, a szabadon válaszott kategóriában pedig József Attila Kései sirató című versét választotta. A versmonókat, zenés előadókat neves zsűri értékelte, mégpedig Fábián Péter író-rendező, Zalán Tibor költő-író, valamint Orbán György előadóművész, a Baka István Alapítvány elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában