Anyaggyűjtés

2021.11.24. 07:00

Falukönyv készül a közeljövőben Kissomlyón

Falukönyv készül a közeljövőben a Hungarikum pályázat támogatásával. Az anyag­gyűjtésben a falu lakosaira és az elszármazottak közreműködésére is számítanak.

Tersztyánszky Krisztina

Fotó: VN-archív

– A falukönyv amolyan korlenyomat lenne Kissomlyó jelenéről, de betekintve a múltba és egy picit a jövőbe is – tudtuk meg Kostyák Borbála szerkesztőtől. – Beleépül majd Varga Ferenc átfogó írása, mely 2004-ben jelent meg Kissomlyó és a somlyói hegy címmel. Szó esik majd benne a szőlőhegyről, a vulkáni tevékenységről, helyi értékeinkről, de a fő motívuma a ma itt élő emberek története lesz interjúk formájában, legyenek tősgyökeresek vagy betelepülők.

Ehhez kérik mindazokat, akiknek van a faluhoz kapcsolódó történetük, anekdotájuk, emlékük, amire szívesen gondolnak vissza, juttassák el a könyvtárba, illetve vegyék fel a kapcsolatot a szerkesztővel. Régi fotókat is szívesen fogadnak, hogy ezek által is még hitelesebb kép álljon össze a településről.

Kiemelt képünkön: Régi fotókat és kissomlyói emlékeket is várnak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában