összegzés

2021.11.21. 20:00

Felelőtlen száguldozó, betöltetlen praxisok, kavargó vetési varjak, olvasóink szavaztak Ludovicusról – Ez történt Vasban

Összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

Fotó: VN-archív

Oldalunkon jelent meg néhány nappal ezelőtt egy videó, amin az látható, hogy egy Volkswagen személyautó az M80-as úton Körmend irányába haladva életveszélyes manőverrel, a dupla záróvonalat és a forgalom elől elzárt területet is átlépve előz. Nagyon kevésen múlt, hogy nem történt tragédia.

Ismét kaptunk egy olvasónktól videót, szintén az M80-as autóútról, ahol egy újabb szabálytalan és veszélyes előzést rögzített. Bár a felvételen nem látszik, hogy a záróvonalnál, vagy a forgalom elől elzárt területen kezdi-e meg az előzést az autó, ez mindkét helyen tilos.

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ujabb-felelotlen-es-szabalytalan-elozes-az-m80-as-autouton-video-5488679/

Háziorvosra várnak, hiába? – Hátrányban a kistelepülések, Szombathellyel nem tudnak versenyezni

Vas megyében az Országos Kórházi Főigazgatóság nyilvántartása szerint húsz tartósan, azaz hat hónapnál régebben betöltetlen orvosi praxis van. Azért a hat hónapos határ­idő, mert a feladatellátási szerződés megszűnését követően a praxisjog ezen időintervallumon belül elidegeníthető.

A közölt adatok szerint a húsz betöltetlen praxis közül négy van Szombathelyen, hat a megye városaiban, a többi pedig községekben. Az általunk megkérdezett településvezetők többsége az alacsony kártyaszámban látja annak okát, hogy a településük nem jelent vonzó alternatívát a szolgálati helyet kereső háziorvosok számára.

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/haziorvosra-varnak-hiaba-hatranyban-a-kistelepulesek-szombathellyel-nem-tudnak-versenyezni-5493245/

Sötétedéskor óriási fellegként lepik el Szombathely légterét a vetési varjak

Több ezer vetési varjú telel a megyeszékhely környékén. Sötétedéskor óriási fellegként lepik el a város légterét, és sokáig kavarognak a Pelikán park fölött, míg minden madár elhelyezkedik. A sokaság megtévesztő, ugyanis folyamatosan csökken a hazai állomány létszáma. Negyven éve még nyolcszor ennyi vetési varjú volt.

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/sotetedeskor-oriasi-fellegkent-lepik-el-szombathely-legteret-a-vetesi-varjak-5490086/

Ludovicus: borzalmas vagy szeretni való kabalafigura? – Olvasóinkat kérdeztük!

Szombaton áll először színpadra az adventi vásár éneklő kabalaállata, Ludovicus. A vaol.hu olvasóinak többsége úgy látja, inkább kínos, mint tetszetős az új figura.

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ludovicus-borzalmas-vagy-szeretni-valo-kabalafigura-olvasoinkat-kerdeztuk-5486438/

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában