összegzés

2021.11.21. 20:00

Felelőtlen száguldozó, betöltetlen praxisok, kavargó vetési varjak, olvasóink szavaztak Ludovicusról – Ez történt Vasban

Összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

Oldalunkon jelent meg néhány nappal ezelőtt egy videó, amin az látható, hogy egy Volkswagen személyautó az M80-as úton Körmend irányába haladva életveszélyes manőverrel, a dupla záróvonalat és a forgalom elől elzárt területet is átlépve előz. Nagyon kevésen múlt, hogy nem történt tragédia.

Ismét kaptunk egy olvasónktól videót, szintén az M80-as autóútról, ahol egy újabb szabálytalan és veszélyes előzést rögzített. Bár a felvételen nem látszik, hogy a záróvonalnál, vagy a forgalom elől elzárt területen kezdi-e meg az előzést az autó, ez mindkét helyen tilos.

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ujabb-felelotlen-es-szabalytalan-elozes-az-m80-as-autouton-video-5488679/

Háziorvosra várnak, hiába? – Hátrányban a kistelepülések, Szombathellyel nem tudnak versenyezni

Vas megyében az Országos Kórházi Főigazgatóság nyilvántartása szerint húsz tartósan, azaz hat hónapnál régebben betöltetlen orvosi praxis van. Azért a hat hónapos határ­idő, mert a feladatellátási szerződés megszűnését követően a praxisjog ezen időintervallumon belül elidegeníthető.

A közölt adatok szerint a húsz betöltetlen praxis közül négy van Szombathelyen, hat a megye városaiban, a többi pedig községekben. Az általunk megkérdezett településvezetők többsége az alacsony kártyaszámban látja annak okát, hogy a településük nem jelent vonzó alternatívát a szolgálati helyet kereső háziorvosok számára.

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/haziorvosra-varnak-hiaba-hatranyban-a-kistelepulesek-szombathellyel-nem-tudnak-versenyezni-5493245/

Sötétedéskor óriási fellegként lepik el Szombathely légterét a vetési varjak

Több ezer vetési varjú telel a megyeszékhely környékén. Sötétedéskor óriási fellegként lepik el a város légterét, és sokáig kavarognak a Pelikán park fölött, míg minden madár elhelyezkedik. A sokaság megtévesztő, ugyanis folyamatosan csökken a hazai állomány létszáma. Negyven éve még nyolcszor ennyi vetési varjú volt.

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/sotetedeskor-oriasi-fellegkent-lepik-el-szombathely-legteret-a-vetesi-varjak-5490086/

Ludovicus: borzalmas vagy szeretni való kabalafigura? – Olvasóinkat kérdeztük!

Szombaton áll először színpadra az adventi vásár éneklő kabalaállata, Ludovicus. A vaol.hu olvasóinak többsége úgy látja, inkább kínos, mint tetszetős az új figura.

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ludovicus-borzalmas-vagy-szeretni-valo-kabalafigura-olvasoinkat-kerdeztuk-5486438/

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában