Átadóünnepség

2021.11.16. 07:00

Harmónia, fejlesztés Egervölgyön

Az alapítványi fenntartású Suli Harmónia Általános Iskola energetikai fejlesztésének pénteki átadóünnepségén a vasi közgyűlés elnöke és a térség országgyűlési képviselője is részt vett.

Gyöngyössy Péter

Balról: Majthényi László, Frigy Gyuláné igazgató, Horváth Ferenc, Szemenye polgármestere; Auer Gyuláné, V. Németh Zsolt

Fotó: Szendi Péter

A Vas megyei Területi Operatív Program 90 milliós támogatásán kívül a fenntartó települési önkormányzatok is jelentős összeggel járultak hozzá az épület megújításához.

Balról: Majthényi László, Frigy Gyuláné igazgató, Holler Ferenc, Szemenye polgármestere; Auer Gyuláné, V. Németh Zsolt
Fotó: Szendi Péter

A gyerekek műsorával kezdődött az átadó. Auer Gyuláné polgármester elmondta: a megyei TOP 90 millió forintos támogatásából elkészült többek között az épület teljes hőszigetelése, a külső nyílászárók cseréje, a tető felújítása és az új fűtési rendszer. Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke köszöntőjében rámutatott, hogy széleskörű összefogás eredményeként sikerült az iskolát megmenteni, az elmúlt 15 évben fenntartani és most megújítani.

V. Németh Zsolt, a térség ország­gyűlési képviselője, miniszteri biztos kiemelte, hogy a település az iskola felújításának köszönhetően elnyerte a kormány Virtuális energia programjában az Energiahatékony önkormányzat címet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában