Frissen Vasból

2021.11.09. 11:43

Jó hír az autósoknak: ingyenes marad januártól az M80-as autóút

V. Németh Zsolt közösségi oldalán jelentette be a fejleményt.

vaol.hu

Fotó: VN-archív

V. Németh Zsolt, Dél-Vas megye országgyűlési képviselője hivatalos közösségi oldalán számolt be az örömhírről, amely szerint januártól is ingyenes lesz a nemrég átadott M80-as autóút.

- A nemrégiben átadott M80 Körmend- Szentgotthárd-Rábafüzes autóút díjfizetése ügyében Palkovics László miniszter úrhoz fordultam. Megbízásából a minap Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár válaszolt. Mint írja: “A hazai, használati időtartam alapú (e-matricás) útdíjfizetési rendszer megalkotásakor egy egységes, minden szakaszán díjfizetős gyorsforgalmi úthálózat definiálása volt a cél. (…) fontos szempont a szóban forgó gyorsforgalmi út meglévő és díjköteles gyorsforgalmi úthálózathoz való kapcsolódása.” Mivel ez egyik végén sem biztosított az…”autóút 2022.január 1-jétől díjmentes marad…” (a 3,5 tonna alatti járműveknek) – írja bejegyzésében V. Németh Zsolt.

Kapcsolódó cikk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/atadtak-az-m80-as-autoutat-egyben-az-orszag-egyik-leghosszabb-volgyhidjat-fotok-5407154/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában