Sajtótájékoztató

2021.11.24. 15:37

Kelemen Krisztián Gyurcsánytól eljutott Gyurcsányig

Kelemen Krisztián önkormányzati képviselő csatlakozott a Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz – jelentette be szerdán sajtótájékoztatón Bana Tibor (független) parlamenti képviselő, a szervezet nyugat-magyarországi koordinátora.

Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Kelemen Krisztin elmondta: egyetért a mozgalom céljaival és értékítéletével. Továbbra is az Éljen Szombathely! Egyesület tagja marad, de az MMM színeit és az ellenzék miniszterelnökjelöltjét, Márki-Zay Pétert képviseli majd. Hozzátette: továbbra is fontosnak tartja a civil társadalmi szerveződés elősegítését, a részvételi demokrácia, a jogállamiság, az európaiság, az önkormányzatiság, a fenntartható fejlődés és az alapvető emberi jogok védelmét, továbbá a rászorulók, elesettek támogatását, a város fejlődésének elősegítését.

Bana Tibor kifejtette: a Mindenki Magyarországa Mozgalom folyamatosan építkezik, az előválasztás óta sokan csatlakoznak hozzájuk és keresik meg őket. Tapasztalatai szerint igény van arra a fajta politikára, amit képviselnek.

Ismeretes, Kelemen Krisztián egy ideig a DK színeiben politizált, az előző önkormányzati ciklusban ezt a pártot képviselte a szombathelyi közgyűlésben. Majd tagja lett a baloldali összefogásként létrejövő Éljen Szombathely frakciónak, az egyesület színeiben jutott újból mandátumhoz 2019-ben.

A Gyurcsány-show részeként megtartott ellenzéki előválasztás kampányában már Márki-Zay Péter akkori miniszterelnök-jelölt mellett állt ki. Ezzel úgy tűnik, hazatalált – Gyurcsány pártjától eljutott a Gyurácsány-show miniszterelnökjelöltjéig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában