Frissen Vasból

2021.11.15. 14:00

Kevesebb migránst, több nemzeti szabadságot – Európa jövőjéről tartott konferenciát a Nézőpont Intézet

Kevesebb migránst, több nemzeti szabadságot – dióhéjban ez a magyarok üzenete Brüsszelnek. Ilyen észrevételeket fogalmaztak meg annak az Európa jövőjével foglalkozó konferenciának a résztvevői, amelyet a Nézőpont Intézet szervezett.

Cseh-Egyed Bernadett

– Nincsenek illúzióink, de legalább bökjünk egy tüskét a körmük alá – fogalmazott Boros Bánk Levente, a Nézőpont Intézet vezető elemzője. Mint mondta, az EU – Brüsszeli központtal – úgy szervez európai polgári vitacsoportot, hogy annak eredménye már előre leosztott, igazolja a vágyott liberális fordulatot. Ezzel szemben az ő céljuk az, hogy a magyarok ne csak elszenvedői, de részesei is legyenek annak, ami Brüsszelben történik, hogy látszatproblémák helyett igazi kérdésekkel foglalkozzanak.

Az Európa jövőjéről szóló konferencia szombaton Szombathelyre érkezett, Georg Spöttle az Európába irányuló és az Európában folyó migrációról tartott előadást. Kiemelte: Magyarország lehet a zsák­utca, ha az új német kancellár lezárja, hazánkban pedig egy esetleg kormányra kerülő baloldal megnyitja a határokat az illegális bevándorlók előtt. Beszélt a nyugaton már gyakori jelenségről, miszerint párhuzamos társadalmak alakulnak ki. – Ne feledjük, nekik van hova hazamenniük, ha mégis megunják itt. Nekünk, ha feladjuk a kultúránkat és a hagyományainkat, nem lesz hazánk – hangsúlyozta. Az előadás után szakmai vezetéssel néhány fős csoportokban, különböző szempontok szerint járták körbe a migráció kérdését a résztvevők, majd a Nézőpont Intézet munkatársai ezek alapján üzeneteket fogalmaztak meg Brüsszel irányába. Ezek között helyet kapott a migránsok fokozottabb ellenőrzése és átvizsgálása, nemzeti szuverenitásunk megőrzése, hagyományaink tisztelete és az LMBTQ-propaganda megszüntetése is.

Hende Csaba parlamenti alelnök, a térség országgyűlési képviselője lapunknak azt mondta: ragaszkodunk az Európai Unióhoz, de meg kell határozni azokat az elveket, amelyek mentén ezt a kapcsolatot a következő esztendőkben elképzeljük. Ez egy jó alkalom volt arra, hogy a nép hallassa hangját.

Kiemelt képünkön: Boros Bánk Levente a fórumon

Ezek is érdekelhetik