Frissen Vasból

2021.11.15. 06:52

Köddel indul a hét Vas megyében

A Nyugat-Dunántúlon jó eséllyel tartósan borult, párás maradhat az idő.

koponyeg.hu

Ködös reggel Szombathely felett

Fotó: VN-archív

Hétfőn reggelre főleg a Dunántúlon képződnek ködfoltok, melyek a délelőtt folyamán megszűnnek. Napközben a keleti tájakon többórás napsütés lehet, míg nyugaton inkább rétegfelhős lesz az ég. Mérsékelt marad a keleti szél. 7-11 fok között alakul a délutáni órák hőmérséklete – írja a koponyeg.hu.

A Nyugat-Dunántúlon jó eséllyel tartósan borult, párás maradhat az idő. A napközbeni hőmérséklet 7-12 Celsius fok között alakul.

Fronthatás nem terheli szervezetünket. Változóan felhős időre van kilátás. Az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki, továbbá az időnként megélénkülő szél a kellemetlen tüneteket tovább fokozhatja és a hőérzetünket is csökkenheti. A reggeli órákban érezhető hideg miatt a mozgásszervi betegségben szenvedőknél ízületi fájdalom jelentkezhet, korábbi csonttörések helye fájdalmassá válhat. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában