Frissen Vasból

2021.11.05. 15:30

Letartóztatásban a Tormásligetnél elfogott szerb embercsempész

A Szombathelyi Járásbíróság vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult ügyben egy hónapra elrendelte egy szerb férfi letartóztatását.

vaol.hu

Fotó: Illusztráció

A gyanúsított 2021. november 2-át megelőző -pontosabban meg nem határozható időben- egy ismeretlen személlyel megállapodott abban, hogy jogszerűtlenül Magyarországon tartózkodó külföldi állampolgároknak segítséget nyújt abban, hogy Magyarországról Ausztriába jussanak, s ezért cserébe fordulóként 500 eurot kap. A gyanúsított a Szerbiában bérelt, szerb rendszámú Skoda Octavia személygépkocsival a mindezidáig ismeretlen megbízó utasításai alapján 2021. november 2-án indult el Szerbiából, a szerb-magyar határt aznap délután lépte át Kelebiánál.

A gyanúsított 2021. november 3-án 17 óra körül Domaszék környékén a szerb-magyar határ közelébe a megbízója által egy alkalmazás segítségével a gyanúsított telefonjára megküldött koordináták alapján megjelölt helyre ment, ahol várta őt 2 fő szír, 2 fő iraki és 4 fő jemeni állampolgár, akik az államhatárt korábban, ismeretlen embercsempészek segítségével, meg nem engedett módon, létra segítségével az országba bejutást akadályozó kerítésen átmászva, a jogszabályi rendelkezések megszegésével lépték át Szerbia felől, s Magyarországon jogszerű tartózkodási engedéllyel nem rendelkeztek. A nyolc külföldi beszállt a terhelt gépkocsijába, s a gyanúsított elindult velük az osztrák-magyar határ irányába.

A gyanúsított ezen magatartásával segítséget nyújtott a külföldieknek ahhoz, hogy Ólmod környékén az osztrák-magyar államhatárt a későbbiek során tiltott módon, a jogszabályi rendelkezések megszegésével átléphessék, azonban őket 2021. november 3-án éjfél körül Tormásliget belterületén a rendőrjárőr közúti ellenőrzés alá vonta, őket elfogta és előállította.

A végzés végleges.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.vaol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/embercsempeszt-fogtak-el-a-rendorok-tormasligeen-5443010/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában