Frissen Vasból

2021.11.21. 07:00

Megjelent a vasi duó első lemeze – Kóbor Zsókával és Polgár Patrikkal beszélgettünk

Elviszlek címmel jelentette meg első lemezét a Vas megyéből indult, ma már országosan ismert páros, Kóbor Zsóka és Polgár Patrik. A lemez fizikai formátumban november 6-a óta elérhető, hamarosan pedig online is hallgatható lesz.

Polgár patrícia

Kóbor Zsóka és Polgár Patrik zenei pályafutásuk újabb fontos állomásához értek

Fotó: VN/Polgár Patrik

A Kóbor Zsóka és Polgár Patrik alkotta duó számára az MTVA A Dal című műsora hozta meg az országos ismertséget. A páros mostanra jutott el odáig, hogy saját szerzeményeiből nagylemezt jelentessen meg. A lemezt limitált példányszámban kézzel fogható, fizikai formátumban is legyártatták. Ezen a lemezen tíz saját szerzemény található. A másik verzió pedig a digitális zeneterjesztő oldalakon lesz hamarosan megtalálható, amelyeken a tíz saját dal mellett egy Tortuga-feldolgozás, valamint a Valamiért című dalunkhoz készített Czetter-remix is helyet kap.

Kóbor Zsóka és Polgár Patrik zenei pályafutásuk újabb fontos állomásához értek
Fotó: VN/Polgár Patrik

– Szerettük volna, hogy a fizikai formátumon is tizenkét dal szerepelhessen, azonban az engedélyeztetésnél olyan falakba ütköztünk, hogy sajnos az volt a legkézenfekvőbb, ha elengedjük ezt az elképzelést – tudtuk meg Polgár Patriktól.

A lemez egyébként a duó szerzeményei közül az első tízet tartalmazza kronológiai sorrendben. A dalok sokszí­nűek, ugyanúgy fellelhető a líraiság és a szomorúság, mint a vidámság és a reményteliség.

– Mindegyik dal konkrét témát foglal magába, de az mindenki számára jelenthet mást és mást – magyarázta a zenész, aki azt is elárulta, nagyon sokat gondolkodtak a lemez címén. Elmondása szerint több verzió is a fejükben volt, végül azonban az Elviszlek című győzött, ugyanis szerintük ez fejezi ki azt legjobban, hogy szeretnének mindenkit elvinni egy zenei utazásra.

Arról, hogy milyen érzés egy zenésznek az első saját lemezét a kezében tartani, Patrik így nyilatkozott: „Nagyon boldog vagyok, hiszen sok év munkája van a lemezben, az első ilyen kézzel fogható dolog pedig szerintem egy olyan pillanat, amire az ember mindig emlékezni fog.”

Kiemelte emellett azt is, hogy első lemezük testet öltése nem csupán a szívét melengeti, a szemének is kedvez: mégpedig Hegyes Anett csodálatos grafikáinak köszönhetően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában