Ülés

2021.11.05. 09:00

Mégsem lesz kommunális adó – Meggondolták magukat az ügyben a répcelaki képviselők

Nem kell kommunális adót fizetniük 2022. január 1-jétől a répcelakiaknak – erről is döntöttek a legutóbbi ülésen a képviselők.

Vas Népe

Fotó: VN/Winkler Krisztina

Emelik a karácsonyi segély összegét (tízről 12 ezer, egyedülálló szülő esetében 15 ezer forintra), és bővítik a jogosultsági feltételeket.

A képviselő-testület tavaly ősszel úgy határozott, hogy a magánszemélyek kommunális adóját ez év júliusától bevezetik a településen. A kormányzati döntések – adóbevezetés tilalma 2021-re – miatt azonban korábban az adóbevezetés hatályát 2022. január 1-jére módosították. A testület újragondolta álláspontját, és most úgy döntöttek, hogy ezt az adónemet a korábbi döntésüktől elté­rően mégsem vezetik be.

Pályázatra írta ki a testület az Ifjú Házasok Otthonaként szolgáló Ifjúság utcai lakását, és kiadásra meghirdette a tulajdonában lévő Petőfi utcai kétszintes irodaházat is.

A polgármester október 28-án tárgyalásokat folytatott a Megyeházán a TOP-pályázatokkal kapcsolatosan. Répce­laknak több terve, illetve ötlete is van a megpályázható keret hasznos felhasználására: többek között út-, kerékpárút- és járdaépítéseket valósítanának meg belőle.

Kiemelt képünkön: A képviselők bérbeadásról is tárgyaltak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában