Frissen Vasból

2021.11.21. 06:43

Megtartotta szalagavatóját a szombathelyi Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum – fotók

Szombat este megtartotta szalagavató ünnepségét a VMSZC Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Kollégium. Hét végzős osztály 133 diákja kaphatta meg, az AGORA Művelődési Sportházban azt a bűvös szalagot, mely az érettségihez vezető időszak kezdetét jelzi. Nyolc szakma leendő képviselői sorakoztak fel a küzdőtéren, hogy meghallgassák az ünnepi beszédeket.

Gyöngyössy Péter

- Csak szeretnélek nézni benneteket egy kicsit – mondta dr. Sárayné Süle Gabriella igazgató ünnepi beszédében. – Annyira másként ragyog az arcotok, mint máskor. Még nem búcsúzunk, csak megállunk egy pillanatra. Ezeket a pillanatokat meg kell jegyezni.

Utalt rá, hogy az idei szalagavató éppen a gyermekek világnapjára esett.

- A szalag, amit hamarosan együtt viseltek, nem csupán pillanatnyi jel a szívetek felett – folytatta az igazgató. -Olyan erő, olyan kötelék, amely életre szólóan köt össze benneteket. Amely egymástól elválaszthatatlanná tesz láthatatlanul. Akkor is majd, amikor nem gondoltok rá, ez a szalag végigfut, végigkísér az életeteken. Néha felbukkan majd egy-egy segítő kézben, vagy egymásra találásban, egy váratlan, vagy éppen keresett újratalálkozásban. A szalag az emberi élet ősi jelképe, mely jelzi az életutat, annak fonalát, összefűzve, összetűzve pedig jelképezi a végtelent, az élet örök körforgását.

 

A beszédben minden osztálynak jutott néhány kedves szó. A német kéttannyelvű turisztikai értékesítő, az angol kéttannnyelvű kereskedelmi képviselő osztályoknak ugyanúgy, mint a leendő kereskedőknek, vendéglátás szervezőknek, eladóknak, cukrászoknak, pincéreknek és szakácsoknak.

- Éljetek boldogul! – zárta az ősi jókívánsággal szavait az igazgató.

A végzős diákok nevében Hubai Lili 12. A osztályos tanuló mondott köszönetet tanáraiknak, Pintér Dzsennifer 12. B-s tanuló pedig a szülőknek. A szalagavató szinte minden megszokott eseménye megvalósult. A szalagtűzés, a virág átadása a szülőknek, a keringő a szülőkkel, majd a végzős osztályok vidám műsora. Egyedül a bál maradt el, a covid-helyzetre való tekintettel.

Ezek is érdekelhetik