Pályázat

2021.11.24. 11:30

Megújuló szeri utak Őriszentpéteren

Az önkormányzat két útfelújítási pályázaton is eredményesen szerepelt. Összesen, mintegy 50 millió forint értékben több szakaszon, mintegy 1200 méternyi szeri út újulhat meg.

Gyöngyössy Péter

20211123 útfelújítás, Őr Zoltán, Sipos Norbert, Őriszentpéter, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Hétfőn kezdődött és pénteken már be is fejeződik Őriszentpéteren annak az 1200 méternyi útnak a felújítása, amelyre két nyertes pályázatnak köszönhetően 50 millió forintot költhet az önkormányzat. Őr Zoltán polgármester kérdésünkre elmondta, hogy a Magyar falu programból csaknem 25 millió forintot, a Belügyminisztérium útfelújítási pályázatán 18 millió forint támogatást kaptak. Ez utóbbihoz 6 millió forint önerőt is vállaltak. A Baksaszeren, az Alszeren, a Kovácsszeren, a Templomszeren és a Galambosszeren a legkritikusabb állapotban lévő útszakaszok két aszfaltréteggel történő felújítását teszi lehetővé ez a forrás. Itt most nem kátyúzásra irányul a munka, hanem nagyobb összefüggő útfelületeket tesznek rendbe.

A polgármester elmondta, hogy volt egy kis kavarodás hétfőn, mert a kivitelező a Baksaszer helyett, a Galambosszeren kezdte a munkát, és az ott lakók nem számítottak rá, de megoldották a problémát. Egy településrészen maximum egy-másfél napig tartanak a munkálatok.

V. Németh Zsolt ország­gyűlési képviselő örömét fejezte ki, hogy idén kiemelkedően sok település nyert támogatást útjai rendbetételére. A Belügyminisztérium pályázatán valamennyi pályázó település nyert, a választókerületből 42. A Magyar falu programból 24 önkormányzat kapott támogatást. – Ez az a terület, ahova a világ pénze sem elég, ezért reméljük, hogy a Magyar falu program folytatódik, és Őriszentpéterhez hasonlóan sok más település is rendbe teheti tönkrement útjait. Őriszentpéteren ez különösen fontos, hiszen itt egy-egy mellékút végén is fontos idegenforgalmi attrakció, látványosság vagy éppen szálláshely található – mondta a képviselő.

Kiemelt képünkön: Őr Zoltán polgármester és Sipos Norbert a beruházás helyszínén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában