Fejlesztés

2021.11.26. 07:00

Megújult az orvosi szolgálati lakás Bajánsenyén

Az elmúlt mintegy három évben a település 78 millió forint pályázati támogatásban részesült. Ebből négy fontos beruházás valósult meg.

Tóth Judit

20211125 orvosi eszközök, orvosi szolgálati lakás, csapadékvízelvezető és útavató, Györke Gyula, V. Németh Zsolt, Bajánsenye, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Györke Gyula, a település polgármestere részleteiben ismertette azt a négy projektet, amelynek záróeseményére most került sor. A Magyar falu programban elsőként orvosi műszerfejlesztésre pályáztak sikerrel. Az elnyert támogatási összeg csaknem 2,9 millió forint volt, ebből defibrillátort, EKG-készüléket, vizsgálóágyat, sebészeti eszközöket, hűtőszekrényt, laptopot, számítógépet és egyéb orvosi eszközöket vásároltak. Szintén a Magyar falu program jóvoltából újulhatott meg a háziorvosi szolgálati lakás és a hozzá tartozó garázs, erre mintegy kilencmillió forintot költöttek.

Ebben az évben a lakóövezeti utak felújítására is sor kerülhetett megközelítőleg 26 millió forint értékben. Az útfelújítás hét szakaszon valósult meg összesen 1300 méter hosszban és 3900 négyzetméter burkolatképzéssel. A negyedik TOP-os projekt volt, ez a csapadékvíz- elvezetést célozta meg Bajánsenye belterületén, a Vörösmarty és az Arany János útszakaszokon. A negyvenmillió forintos beruházást a Vas Megyei Önkormányzat konzorciumi partnersége is segítette. V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő a projektzáró rendezvényen hangsúlyozta, hogy a kormányzat számára fontosak a falvak, ennek megfelelően rengeteg pályázati támogatás jutott az utóbbi években a vidéki önkormányzatoknak.

De munka még van bőven, érdemes tervezni, hiszen a megkezdett úton tovább kell menni, hogy a vidék még komfortosabb és élhetőbb legyen.

Kiemelt képünkön: Györke Gyula és V. Németh Zsolt a négy bajánsenyei projekt zárórendezvényén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában