Frissen Vasból

2021.11.20. 12:00

Megújult az óvoda, az egészségház Pecölben – fotók

Együtt ünnepelték pénteken a Pecöli Bóbita Művészeti Óvoda felújítását, bővítését és hogy megújult az egészségház.

Tóth Kata

Fotó: Unger Tamás

Mándli János polgármester felidézte: 2016-ban kezdték tervezgetni az óvoda felújítását. TOP-forrást, 50 millió forintot nyertek első ízben, majd 7 millió forint pluszpénzre pályáztak, és további 3,5 millió forint önerőre volt szükség, hogy a fejlesztés megvalósulhasson. Az időközben megszűnt konyha helyén tornaszobát létesítettek.

Az egészségház rendbetételére TOP-forrásból 38,8 millió forintra pályáztak sikerrel, utána még 30 milliót nyertek a Magyar falu programban. Kialakították a védőnői szolgálat helyiségét is, és további 8 milliót költhetnek majd orvosieszköz-beszerzésre. Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntője után V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő úgy fogalmazott:

– Ma azt ünnepeljük, hogy a világ két legfontosabb – az egészség és a gyerekeink – ügyében sikerült nagy lépést tennünk. A járvány miatt több beruházás átadását el kellett halasztani – ezenkívül az évtizedek óta példa nélküli fejlesztési sorozattal is indokolta, hogy egyszerre két intézmény tudott megújulni.

Kiemelt képünkön: V. Németh Zsolt: A világ két legfontosabb ügyében sikerült nagy lépést tenni

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában