Frissen Vasból

2021.11.05. 13:53

Menedékkérő támadta meg az egyik burgenlandi település polgármesterét

Kelénpatak (Klingenbach) polgármesterét Richard Frankot (SPÖ) támadta meg egy, a faluban lévő szálláson élő menedékkérő. A tettes férfi szóbeli vita után ütött, majd a faluvezető autóját is megrongálta – jelentette pénteken a burgenlandi rendőrség.

vaol.hu

Az ausztriai közmédia tudósítása szerint, a vita csütörtökön este nyolc óra után kezdődött a kismartoni (Eisenstadt) járásban lévő Kelénpatak polgárestere és a menedékkérő között.

Richard Frank elmondása szerint a férfi LED-lámpákat állított fel a falu egyik utcájának közepén. A terve az volt, hogy megállítsa az arra járó autókat, és a sofőröktől cigarettát kérjen. A polgármester megkérte, hogy ezt fejezze be, erre a férfi agresszív lett. Sőt, a faluvezető autóját is megrongálta. A menedékkérő még a rendőrök megérkezése után is agresszíven viselkedett. Az alkalmazott alkoholteszt pozitív lett.

Roland Fürst, az SPÖ elmondta: „Majdnem egy éve kongatjuk a vészharangot, és cselekvésre szólítjuk fel Karl Nehammer belügyminisztert, de eddig semmi sem történt. A belügyminiszternek végre reagálnia kellene, és támogatnia kellene Burgenlandot a menekülthelyzetben. Ha Karl Nehammer nem tudja garantálni a lakosság biztonságát, be kell zárni a klingenbachi menekültügyi központot!„

Ezek is érdekelhetik