hivatásokról

2021.11.18. 07:00

Pályaorientációs napjukon a városházán jártak a vépi diákok

A város egyik legnagyobb foglalkoztatója az önkormányzat. Oda is ellátogattak hétfői pályaorientációs napjukon a Hatos Ferenc Általános Iskola diákjai.

VN

A nyolcadikosok Bándoliné Pájer Éva tanárnővel a hivatalban

Fotó: VN/Györe Zoltán

A hetedik és nyolcadik osztályos diákok több vállalkozás és intézmény munkájával ismerkedtek. A városházán Kovács Péter polgármester és dr. Hoós Anna jegyző fogadta őket. Bemutatták, milyen munka zajlik a falak között, kik tevékenykednek a hivatalban, bevezettek a közigazgatás sokrétű feladataiba.

A nyolcadikosok Bándoliné Pájer Éva tanárnővel a hivatalban
Fotó: VN/Györe Zoltán

Az előadásból kiderült, hányan laknak a városban és a szomszédos Bozzaiban; ki és hogyan lehet polgármester, hány tagú a képviselő-testület, és milyen végzettségek kellenek egyes munkakörök betöltéséhez. Szó esett a költségvetésről, az adózásról, az egészségügyi, szociális, művelődési vagy városgazdálkodási feladatokról.

Végül pedig „visszakérdezték” a városvezetők, ki mit jegyzett meg a közigazgatás bonyolult rendszeréről. Az önkormányzaton kívül a fiatalok jártak egy fodrásznál, kozmetikusnál, a Katona pékségben és a rendőrségen is. Minden állomáson kérdezhettek az őket érdeklő foglalkozásokról, hivatásokról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában