Frissen Vasból

2021.11.05. 19:00

Pályázati forrásból vettek eszközöket Molnaszecsődön

A közterületek karbantartását szolgáló eszközöket adtak át csütörtökön a településen. A beszerzés a Magyar falu program 2,7 millió forintos támogatásának köszönhetően valósulhatott meg.

Tóth Judit

20211104 karbantartó gépek átadása, Varga Gyula polg., V. Németh Zsolt, Molnaszecsőd, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

– A közterületek, parkok rendben tartása kiemelt feladat, és nagy munkát jelent az önkormányzat számára – tudtuk meg Varga Gyulától, Molnaszecsőd polgármesterétől. Most – a Magyar falu programnak köszönhetően – bővült az eszközpark, 2,7 millió forintból fűhenger, utánfutó, só- és műtrágyaszóró, forgókefe, lombfújó, ágaprító, asztali köszörű és alternáló kasza megvételére nyílt lehetőség.

Az eszközökkel több évre megoldottuk a közterületek – így a külső és belső önkormányzati utak, a Rába-parton lévő közösségi tér, illetve sportpálya – karbantartását. Úgy választottunk, hogy a korábban vásárolt fűnyíró traktorunkhoz csatlakoztathatók legyenek az újonnan beszerzett eszközök – tette hozzá a polgármester.

V. Németh Zsolt beszédében kitért arra, hogy Molnaszecsőd olyan település, ahol fontosnak tartják a tudatos gondolkodást, a módszeres építkezést. Rövid időn belül két alkalommal vásárolhatott különféle eszközöket a falu, ezekkel már sokféle munka elvégezhető, kezdve a sáros utak eltakarításától, a téli sózáson át egészen a fanyesedékek és ágak darálásáig. Utóbbi nagyon fontos, hiszen a környezetvédelmi előírások miatt az avar és a zöldhulladék égetése tiltott. A kapcsolódó kormányrendelet a jelenlegi veszélyhelyzetben ugyan nincs hatályban, de az önkormányzatok saját hatáskörben dönthetnek az égetés szabályozásáról. A jövőre azonban mindig gondolni kell, hiszen nem mindegy, milyen levegőt szívunk. Rajtunk áll, hogy óvjuk a környezetünket – emlékeztetett V. Németh Zsolt.

Kiemelt képünkön: Bővült az eszközpark – V. Németh Zsoltnak mutatja Varga Gyula

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában