korszerűsítés

2021.11.16. 07:00

Püspöki áldás a megújult bobai óvodának

Szombaton megáldották a nyáron átadott, felújított Bobai Evangélikus Óvodát. Az óvoda közel 50 millió forintból újulhatott meg a Magyar falu programban elnyert pályázat révén. Külső és belső felújítás is történt: korszerűsítették a villamoshálózatot és a világítást, új padlót raktak le, megújultak az épület mosdói, és új elektronikai eszközöket is vásároltak. Az udvaron új kerítést és árnyékolót építettek.

Polgár Patrícia

Elöl: Szemerei János püspök és Baranyay Csaba lelkész

Fotó: Unger Tamás

A bobai önkormányzat sikeres pályázatának köszönhetően megújult a Szombathelyi Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskola bobai tagintézménye, a Bobai Evangélikus Óvoda. A Magyar falu programban 48,6 millió forintot nyert el az önkormányzat az óvoda felújítására, a munkálatoknak márciusban láttak neki. A régi épületrészben megújult a villamossági hálózat, valamint szigetelt padlóburkolatot kapott.

Az egész épületben új vinyl padlót raktak le, emellett korszerű LED-világítástechnikát szereltek fel a szakemberek, valamint a régi épületrészben teljes, az újban pedig részleges mosdókorszerűsítés történt. A pályázat révén lehetőség volt új eszközök megvásárlására is, így új hűtőszekrény, mosógép, valamint új bútordarabok is segítik az óvodai életet. Meg­újult az informatikai hálózat, az udvari részen pedig új kerítést és egy árnyékolót építettek fel.

Az óvoda működése a felújítás ideje alatt sem szünetelt – csupán a nyári szünetben –, hiszen az önkormányzat talált átmeneti megoldást az óvodások számára erre az időszakra. A gyerekek augusztus 2-án térhettek vissza az oviba, az ünnepélyes átadót V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő részvételével augusztus 14-én tartották.

Elöl: Szemerei János püspök és Baranyay Csaba lelkész
Fotó: Unger Tamás

Szombat délután újabb ünnepi alkalomra várta a bobai evangélikus gyülekezet és az evangélikus óvoda vezetősége az érdeklődőket. A Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke, Szemerei János érkezett Bobára, hogy megáldja a felújított intézményt. A megáldás előtt ünnepi istentiszteletet tartottak az evangélikus templomban, majd az ünneplők közösen átvonultak az intézmény elé, ott került sor az ünnepi pillanatra.

Ezt követően Horváthné Görög Marianna tagintézmény-vezető körbevezette a megjelenteket, köztük Sátory Károlyt, az intézmény vezetőjét a megszépült óvodában. A bejáráson előbb az óvoda egyik szárnyát tekintették meg, majd vetettek egy pillantást az udvarra is. Ezután következett a másik szárny, ahol az intézményvezető elmondta: a két csoportszobában az összesen huszonöt óvodás megosztva, két csoportban kap helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában