Frissen Vasból

2021.11.24. 07:00

Sűrű év elé néz Czeglédy, folytatódott a büntetőpere

A DK-s ügyvéd, Gyurcsány Ferenc bizalmasa költségvetési csalás miatt indult pere kedden folytatódott a Kecskeméti Törvényszéken. Az Ördög ügyvédje ügyben a bíróság előkészítő ülést tart majd, de ennek időpontja még nem ismert – írta meg a Mandiner.

Vas Népe

Fotó: MTI/KZ

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, októberben emelt vádat a Fővárosi Ügyészség az Ördög ügyvédjeként ismert ügyben, melynek egyik terheltje Czeglédy Csaba. A vádirat alapján a különleges személyes adatokat tartalmazó, szexuális tartalmú fénykép-, illetve videófelvételek nyilvánosságra hozatalával a vádlottak jelentős érdeksérelmet okoztak az érintetteknek. A Fővárosi Főügyészség ezért az ügyvéd és többszörösen büntetett előéletű társa ellen kilencrendbeli, különleges személyes adattal visszaélés vétsége miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon (PKKB).

A Mandiner megkereste az ügyben a Fővárosi Törvényszéket, amelynek válaszából annyi derült ki, hogy a bíróság nem fog büntetővégzéssel döntést hozni, mivel álláspontjuk szerint az ügy nem elbírálható így. Mindez azt jelenti, hogy a PKKB előkészítő ülést tart majd, ám ennek időpontjáról egyelőre nem tudtak felvilágosítás adni. Czeglédy azonban addig sem fog „unatkozni” – tette hozzá a portál.

Kedden Kecskeméten ismét bíróság elé állt elsőrendű vádlottként Czeglédy Csaba az ellene és húsz társával szemben költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt. A vádirat szerint a bűnszervezet az állami költségvetésnek 6 milliárd 215 millió forint vagyoni hátrányt okozott.

Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék szóvivője arról tájékoztatta a Mandinert, hogy a büntetőperben a bíróság még négy tárgyalást tart idén, ebből ezen a héten kettőt (szerdán még egy tárgyalás várható). Czeglédy után a 21. rendű vádlott meghallgatásával folytatódik a per, és a bíróság tervei szerint idén az összes fennmaradó vádlottat meghallgatják, majd következhetnek a tanúk.

Az elsőrendű vádlott, Czeglédy Csaba meghallgatását jú­nius közepén kezdte meg a Kecskeméti Törvényszék, s a héten érhetnek a végére. Czeglédy egyébként ártatlannak vallotta magát a bíróság előtt, visszautasította a vádiratban foglaltakat és részletes vallomást tett, amelyben a vád értékelése mellett azt is hosszasan ecsetelte, hogy szerinte milyen eljárásjogi törvénytelenségek történtek az ügyben.

Ismeretes, mindezzel párhuzamosan az ellenzéki előválasztáson az adóbűnöző politikus kapta a legtöbb voksot, így Czeglédy Csaba a baloldal országgyűlési képviselőjelöltje lesz 2022 tavaszán.

Kiemelt képünkön: Czeglédy Csaba korábban a Szegedi Törvényszéken – itt kezdődött a büntetőper

Kapcsolódó írásaink:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/megkezdodott-czegledy-csaba-pere-kecskemeten-4715719/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ujra-a-vadlottak-padjan-az-ugyeszseg-letoltendo-fegyhazbuntetest-kert-czegledyre-4714384/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában