Vádelemés

2021.11.07. 07:00

Szóródtak az üvegszilánkok 87-es úton – Cserbenhagyás miatt kell felelnie a tehergépkocsi vezetőjének

A Szombathelyi Járási Ügyészség cserbenhagyás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki tehergépkocsival közlekedett  a 87. számú főúton, amikor a jármű jobb oldali visszapillantó tükre érintőlegesen  ütközött a szemből közlekedő teherautó bal oldali visszapillantó tükrével 2021  márciusában. 

Vas Megyei Főügyészség

Fotó: Illusztráció

A vádirat szerint a szemből érkező tehergépkocsi visszapillantó tükre visszacsapódott, és betörte a vezetőfülke üvegét. Az üvegszilánkok a fülkébe szóródtak, ahová beesett a visszapillantó tükör egy darabja is.

Sérülés nem történt, de fennállt annak közvetlen veszélye. A vádlott egy kanyart követően, egy kilométerre állt meg a baleset helyszínétől, ahová nem ment vissza, és nem győződött meg arról, hogy történt-e sérülés.

A Szombathelyi Járási Ügyészség pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben – közölte a Vas Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában