ünnepség

2021.11.27. 07:00

Továbbviszik a lángot – Hetvenöt éves a Berzsenyi-gimnázium

Hetvenöt éve alapították a Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnáziumot – pénteken a Kemesaljai Művelődési Központ színháztermében diákok, egykori és jelenlegi pedagógusok is ünnepelték az intézmény történetének mérföldkövét.

Tóth Kata

Fotó: Ohr Tibor

Celldömölki Állami Gimnáziumot 1946-ban alapították, 1958-tól viseli az iskola Kemenesalja költője, Berzsenyi nevét. Ágh Péter ország gyűlési képviselő levélben küldte üdvözletét a jubileumra. Mint írta, a gimnázium a város egyik jelképe, elismert szerepéhez sokak elhivatott munkájára volt szükség. Az elmúlt éveket egy sikertörténet fejezeteinek nevezte, megemlítve, hogy több mint 230 millió forint állt rendelkezésre a felújításokra.

Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke (világ) történelmi kitekintésében 75 év eseményei peregtek le. A névadótól idézett: „Csak sast nemzenek a sasok” – aki jól használja ki a négy évet, az jó eséllyel indulhat az életnek, magas csapásokkal és hosszú szárnyalással telhet az élete, mondta a diákoknak. A Sárvári Tankerületi Központ igazgatója, Rozmán László a fenntartó nevében köszöntötte a megjelenteket.

A fiataloktól Berzsenyi életével párhuzamot vonva azt kérte: kalandozzanak, fogalmazzanak meg maguknak fennkölt elképzeléseket, de két lábbal állva és tanulói szorgalommal valósítsák meg azokat. A gimnáziumot a celldömölkiek mindig magukénak érezték. A városnak rangot ad a léte, mondta Fehér László polgármester, és megköszönte az elszánt alkotómunkát, amellyel pedagógusok, vezetők, diákok, szülők, támogatók megteremtették, felépítették, megtartják az iskolát. Sipos Tibor igazgató megfogalmazta: fő feladatuknak tekintik, hogy őrizzék, továbbvigyék a 75 éve meggyújtott lángot, hogy a századik évfordulón is ünnepelhessenek.

Kiemelt képünkön: Műsort adtak a diákok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában