Tudatosan készült a vendéglátói pályára Baka Géza

Tizenhatodik alkalommal rendezi meg a Vas megyei Prima gálát november 26-án a VOSZ Vas Megyei Szervezete. Az alkalomból vállalkozói és kiemelkedő társadalmi szerepvállalásért elismeréseket is átadnak a megye legjobbjainak. Az év vasi vállalkozói közül elsőként Baka Gézát mutatjuk be.

Vas Népe

Fotó: Ohr Tibor

Baka Géza 1949-ben született Bakonysárkányban. Gyermek­kora óta szerelmese a vendéglátásnak, tudatosan készült a pályára. Iskolái után három évig dolgozott egy drezdai étteremben, később Frankfurt egyik neves rendezvényközpontjában, majd egy nívós bécsi látványkonyhán sajátította el a vendéglátás magasabb szintjét. Hazatérve vállalkozóként négy-öt üzletet is vezetett egy időben. Összesen 45 vendéglátóhelyen, idegenforgalmi intézményben dolgozott, széleskörű ismereteket szerzett mind a hazai, mind a külföldi vendéglátás és turizmus területén. Régi vágya volt a saját vendéglő, ez teljesült, amikor 2005-ben Kőszegre költöztek feleségével. Az Alpokalja panziót és éttermet családi vállalkozásként üzemeltetik. Az utóbbi időben meggyengült az egészsége, de most is erőt ad neki munkája szeretete.

A panzióban rendszeresek a tematikus gyermektáborok, rendezvénytermük közösségi programok helyszíneként is üzemel. A családiasság is fő szempont, ezért bővítik az udvari játszóteret. Baka Géza borlovagként és a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakágazatának tagjaként is dolgozik a szakmáért. Tagja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének, a Vasi Vendéglősök Klubjának, a Gyöngyös-Pinka-Répce Menti Polgári Egyletnek. Ötvennégy éve végzi szeretett munkáját, melyben felesége állandó támasza.

Kiemelt képünkön: Baka Géza a szakmája szerelmese

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában